Jong FC Utrecht pakt in Velsen-Zuid de draad weer op

30 september 2022

Keuken Kampioen Divisie gaat voor Utrechtse talenten verder met uitwedstrijd tegen Telstar.

Telstar-uit. Met die wedstrijd begint Jong FC Utrecht aan het tweede part van dit voetbalseizoen. Het talententeam van Hoofdtrainer Darije Kalezic neemt het vanavond (vrijdag) vanaf 20.00 uur in Velsen-Zuid op tegen De Witte Leeuwen.

Jong FC Utrecht eindigde het eerste deel van de competitie met een uitwedstrijd tegen NAC Breda. In een kolkend Rat Verlegh Stadion kwamen de Utrechtse talenten dankzij een doelpunt van Albert Lottin op voorsprong, maar konden zij uiteindelijk geen stand houden tegen de Brabanders: 3-1.

Oefenduel tijdens interlandbreak
Tijdens de competitie-onderbreking speelde de equipe van Hoofdtrainer Darije Kalezic een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Doelpunten van Lynden Edhart en Mees Rijks ten spijt, trokken de Domstedelingen in dat oefenduel aan het kortste eind (4-2).

Weerzien met Joey Houweling
Telstar voetbalde in tegenstelling tot Jong FC Utrecht door en hield vorige week een punt over aan de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. In De Koel incasseerden De Witte Leeuwen diep in blessuretijd nog de gelijkmaker (1-1). Telstar speelde deze jaargang tot nu toe vier keer thuis. Van PEC Zwolle (0-5), De Graafschap (0-1) en Heracles Almelo (0-3) verloren de Noord-Hollanders zonder zelf tot scoren te komen. Van Helmond Sport werd in het BUKO Stadion in Velsen-Zuid wel gewonnen door de ploeg van Mike Snoei (2-1). In zijn selectie één oud-speler van Jong FC Utrecht: doelman Joey Houweling. Hij stond twaalf keer onder de lat namens Jong FC Utrecht.

Laatste drie onderlinge ontmoetingen gewonnen
De laatste drie keer dat Jong FC Utrecht tegen Telstar speelde, scoorde de beloftenploeg van FC Utrecht een driepunter. Afgelopen seizoen wonnen de Utrechters met 1-3 in Velsen-Zuid (dankzij goals van Derensili Sanches Fernandes, Mohamed Mallahi en Oussama Alou) en werd het in Utrecht 3-0, door doelpunten van Mallahi, Ruben Kluivert en Nick Venema. En ook in de onderlinge ontmoeting die daarvoor kwam, was Jong FC Utrecht drie keer trefzeker. Goals van Remco Balk, Jeredy Hilterman en Odysseus Velanas leverden toen een 2-3 zege op. Opvallend genoeg ging aan dat trio Utrechtse zeges een zevental opeenvolgende nederlagen tegen De Witte Leeuwen vooraf. Gelijkspelen deden Jong FC Utrecht en Telstar in de Keuken Kampioen Divisie nog nooit tegen elkaar.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
Via Twitter en Instagram Stories doet FC Utrecht vanuit het BUKO Stadion rechtstreeks verslag van Telstar – Jong FC Utrecht. Flitsen van dat duel komen bovendien voorbij in het schakelprogramma dat ESPN uitzendt.