Jong FC Utrecht op Zoudenbalch tegen Helmond Sport

09 september 2022

Utrechts talententeam speelt vanavond (vrijdag) zesde Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van seizoen.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) voor het eerst dit seizoen een wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic neemt het tijdens de zesde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie op tegen Helmond Sport. Aan de Koningsweg gaat de bal om 20.00 uur rollen.

Vanuit een standaardsituatie in de blessuretijd van de wedstrijd ging het vorige week voor Jong FC Utrecht fout in Venlo. Tegen het sterk aan de competitie begonnen VVV was het Utrechtse talententeam hard op weg richting een zeer verdienstelijk gelijkspel, maar zover kwam het niet: 2-1. Enkele dagen eerder, in Stadion Galgenwaard, lukte het tegen Willem II wél om te oogsten: 0-0 werd het tegen de Tricolores.

Aan elkaar gewaagd
Elf keer stonden Jong FC Utrecht en Helmond Sport in de Eerste Divisie al tegenover elkaar en door de jaren heen blijken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Jong FC Utrecht won vier onderlinge ontmoetingen, de Brabanders zegevierden drie keer. En in vier gevallen eindigde het onderonsje in een gelijkspel. Drie van de laatste vier duels met Helmond Sport werden door Jong FC Utrecht gewonnen. Het werd 2-1 op 20 november 2020, 0-3 op 17 september 2021 en 3-2 op 7 februari 2022.

Ambitieuze Helmonders flink versterkt
Tom Beugelsdijk, Peter van Ooijen, Elmo Lieftink, Bram van Vlerken, Martijn Kaars, Daniël Breedijk, Emir Terzi, Flor Van den Eynden, Marcus Scholten, Wassim Essanoussi, Dylan van Diepen, Hakon Lorentzen, David Mistrafovic, Michael Chacón, Dylan Dassy, Chris Kaluluka en de oud-spelers van Jong FC Utrecht Gabriël Culhaci en Eros Maddy: de lijst met aanwinsten van Helmond Sport is dit seizoen langer dan bij menig club. De Brabantse ploeg heeft dan ook ambitie: in Helmond moet binnen nu en een paar jaar worden meegedaan om promotie naar de Eredivisie, zo is het plan.

Eén zege voor Brabanders
De ploeg van trainer Sven Swinnen, tot wiens selectie ook de oud-(jeugd)spelers van FC Utrecht Robin van der Meer, Mike Havekotte en Ahmed Azmi behoren, heeft na vijf speeldagen drie punten op de teller staan. Na nederlagen tegen NAC Breda, Jong AZ, FC Eindhoven en Telstar wonnen de Brabanders vorige week op eigen veld van Almere City FC met 3-0.

Tickets online en vanavond bij kassa’s Zoudenbalch
Tickets voor het duel met Helmond Sport zijn ONLINE verkrijgbaar, en vanaf 19.00 uur ook bij de kassa’s bij Sportcomplex Zoudenbalch. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen HIER een gratis ticket bestellen voor de wedstrijd van vanavond. Dat ticket, en niet hun Seizoenkaartpasje, is een geldig entreebewijs voor het duel met de Helmonders.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
Niet van de partij vanavond, maar toch benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? FC Utrecht doet via Twitter en Instagram Stories rechtstreeks verslag van Jong FC Utrecht – Helmond Sport. Flitsen van de wedstrijd komen bovendien voorbij in het schakelprogramma dat ESPN uitzendt.