Fraser: ‘Geloof hebben in onze kwaliteiten’

01 september 2022

Hoofdtrainer Henk Fraser over het uitduel met Fortuna Sittard.

FC Utrecht neemt het morgen (vrijdagavond) op tegen Fortuna Sittard. In Zuid-Limburg wordt er om 20.00 uur afgetrapt voor het duel met de nummer achttien van de Eredivisie. In het FC Utrecht Topsportcentrum blikt Hoofdtrainer Henk Fraser vooruit op dat duel.

“Normaal gesproken zijn dat wedstrijden die je aan het einde van het seizoen speelt”, doelt Hoofdtrainer Henk Fraser op het statement dat de wedstrijd tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard een wedstrijd is tussen twee ploegen die moeten. “Om zo vroeg al zo’n wedstrijd te moeten spelen, dat is behoorlijk frustrerend om eerlijk te zijn. Een super slechte start, dat geeft wel een bepaalde druk.”


“Aan de andere kant, en dat besef ik me heel goed, we staan op een plek die FC Utrecht onwaardig is. Die het niveau van de spelers onwaardig is en een plek waar ik niet graag sta. Dus het zal bikkelen worden, maar we moeten ook geloof hebben in onze kwaliteiten en die is er zeker. We trainen keihard en de sfeer is uitstekend. Feit is wel dat we een overwinning nodig hebben hebben om de buitenwacht te tonen dat we uitstekend aan het werk zijn.”


Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.