FC Utrecht Pre-Academie van start

13 september 2022

Talentvolle spelers uit regio Utrecht krijgen mogelijkheid tot extra ontwikkeling.

In Utrecht, Vleuten, Driebergen, Blaricum en Amersfoort vertonen getalenteerde jeugdspelers uit de regio de komende periode hun kunsten. Het idee achter de Pre-Academie is om talentvolle spelers van Partnerclubs te helpen in hun ontwikkeling middels een extra training vanuit de visie van de Academie van FC Utrecht.

Gedurende twee periodes van september tot oktober 2022 en van januari tot en met april in 2023 hebben door FC Utrecht geselecteerde talentvolle jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën Onder 8 tot en met Onder 13 de mogelijkheid om naast hun eigen trainingen bij de Partnerclubs, extra trainingen bij te wonen op hoog niveau ter bevordering van hun eigen ontwikkeling.

Vanuit deze trainingen zijn ook interne stages mogelijk in de Academie van de Utrechtse FC, zo legt Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk uit: “Door jeugdspelers langdurig in beeld te hebben kunnen belangrijke factoren als leervermogen, werkhouding, motoriek en sociaal emotioneel gedrag in kaart worden gebracht. Dit komt een weloverwogen beslissing ten goede mocht een speler zich dusdanig ontwikkelen dat toetreding tot de Academie van FC Utrecht tot de mogelijkheden behoort.”

De trainer/coaches van de Pre-Academie zijn getalenteerde en enthousiaste trainer/coaches afkomstig vanuit de Partnerclubs. Zij worden opgeleid en gecoacht in de FC Utrecht TopCoach Opleiding onder leiding van Voetbaltechnisch Coördinator Partnerclubs David Vecht. Trainers vanuit de Academie en ook Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk fungeren als gastdocenten in deze opleiding.

Afgelopen zondag 11 september vond het openingstoernooi van de Pre-Academie plaats in Driebergen. Op deze zondagmorgen werd er volop gevoetbald en gestreden tot het uiterste, exact volgens de filosofie van FC Utrecht.