FC Utrecht niet voorbij Nijmegenaren

16 september 2022

Remise eindresultaat in Stadion Galgenwaard: 0-0.

FC Utrecht is er vanavond (vrijdag) niet in geslaagd de drie punten in Stadion Galgenwaard te houden. In de eerste wedstrijd van speelronde zeven waarin vooral de beide doelmannen zich wisten te onderscheiden werd er niet gescoord. Een puntendeling was uiteindelijk het resultaat: 0-0.

De tweede helft is amper een kwartier oud als Vasilis Barkas voor de tweede keer zich op knappe wijze onderscheidt in de wedstrijd tegen NEC. Nog voor de rust weet hij met een fraaie reflex een inzet van Magnus Mattsson te keren. In het nog prille begin van het tweede bedrijf houdt hij zijn ploeg vervolgens in de wedstrijd met een katachtige redding. Nany Landry Dimata stormt af op de Griekse goalie die met een uiterste inspanning het schot met zijn rechterarm weet te keren. Tekenend voor de avond, het blijft 0-0.

FC Utrecht bovenliggend
De Domstedelingen beginnen goed aan het treffen met de Gelderlanders. Moussa Sylla haalt van afstand de trekker over, zijn schot mist precisie en raast over en naast het doel van Jasper Cillessen. Hidde ter Avest is even later met een kopbal dichtbij de openingstreffer, echter krijgt de rechtsback niet voldoende kracht achter zijn kopbal waarna die poging een eenvoudige prooi is voor de Nijmeegse doelman. In het tweede deel van de eerste 45 minuten zakt FC Utrecht iets meer terug, maar op enkele dreigende hoekschoppen na weet NEC niet gevaarlijk te worden.

Meer gevaar in helft twee
Na rust wordt er voor beide doelen meer gevaar gesticht en Tasos Douvikas is misschien wel de aanvaller met de grootste kans in de beginfase van die tweede helft. Oog in oog met Cillessen weet hij zijn kiezelhard schot niet voldoende te plaatsen waardoor de keeper van NEC de bal weg kan stompen en het gevaar geweken is. Can Bozdogan en Jens Toornstra proberen daarnaast van afstand Cilessen aan het wankelen te brengen maar ook dat heeft geen effect.

Vijf wissels
Met verse krachten in de namen van Django Warmerdam, Sander van de Streek, Daishawn Redan, Sean Klaiber en Luuk Brouwers probeert Hoofdtrainer Henk Fraser een doorbraak te forceren. Het zijn echter Barkas en Cilessen die beide voortreffelijk werk blijven verrichten en geen krimp geven. Het eindigt in 0-0 in Utrecht.

Interlandbreak
Volgend weekeinde staan er geen Eredivisiewedstrijden op de planning in verband met interlandvoetbal. In het eerste weekend van de maand oktober mag de equipe van Hoofdtrainer Henk Fraser weer aantreden in competitieverband. Op zondag 2 oktober is Excelsior de tegenstander in het Van Donge & De Roo Stadion in het Rotterdamse Kralingen. Er wordt die dag afgetrapt om 14.30 uur.

FC Utrecht - NEC 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Djevencio van der Kust, Can Bozdogan, Othmane Boussaid (FC Utrecht), Lasse Schöne (NEC Nijmegen).

Toeschouwers: 17.547.

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest (73. Sean Klaiber), Mark van der Maarel, Modibo Sagnan, Djevencio van der Kust (46. Django Warmerdam), Moussa Sylla (64. Sander van de Streek), Can Bozdogan (89. Luuk Brouwers), Jens Toornstra, Othmane Boussaid, Bas Dost, Tasos Douvikas (64. Daishawn Redan).

Opstelling NEC:
Jasper Cillessen; Iván Márquez, Elayis Tavsan (86. Ibrahim Cissoko), Mikkel Duelund, Magnus Mattsson (76. Terry Lartey Sanniez), Souffian El Karouani, Nany Landry Dimata (86. Pedro Marques), Lasse Schöne, Calvin Verdonk, Bart van Rooij, Dirk Proper (82. Andri Baldursson).