FC Utrecht - AZ in teken van 900 jaar Utrecht

22 september 2022

900-jarig jubileum Utrecht wordt gevierd rondom duel met Alkmaarders.

Utrecht viert feest! De Domstad viert in 2022 dat het 900 jaar stadsrechten heeft. Op zondag 9 oktober, als FC Utrecht het in eigen huis opneemt tegen AZ, wordt dat gevierd in Stadion Galgenwaard. Vanuit het hart staan er die dag tal van acties en activiteiten op de planning rondom het treffen met de Noord-Hollanders.

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen AZ zal onder andere de vlaggenparade in het teken staan van 900 jaar Utrecht. Om het team van Hoofdtrainer Henk Fraser een extra steun in de rug te geven wordt er een spetterende sfeeractie tijdens de opkomst van de wedstrijd georganiseerd. In de rust van het duel met de Alkmaarders worden daarnaast sporters uit de Utrechtse regio in het zonnetje gezet die in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd. Nadat de Utrechtse atleten gehuldigd zijn lopen ze een ereronde in Stadion Galgenwaard.

“Wij zijn uiteraard trots op het feit dat we onderdeel uitmaken van de prachtige stad Utrecht, die volop in ontwikkeling en beweging is”, vertelt Algemeen Directeur Thijs van Es. “Wij zijn oprecht betrokken met wat er om ons heen gebeurt en het in verbinding brengen van de club met wijk, stad en regio staat hoog in ons vaandel. Vandaar dat het ontzettend belangrijk is om de 900 jaar stadsrechten van Utrecht te vieren in en rondom onze thuishaven: Stadion Galgenwaard.”

“Deze wedstrijd staat in het teken van de viering van de 900e verjaardag van Utrecht”, aldus Wethouder Sport van de Gemeente Utrecht Eva Oosters. “Het thema van deze viering 'stad zonder muren' past goed bij sport. Want sport, en in het bijzonder voetbal, verbindt mensen. Uiteraard hoop ik op 9 oktober te mogen juichen voor FC Utrecht!” 

De wedstrijd FC Utrecht – AZ vangt op zondag 9 oktober aan om 14.30 uur. Nog geen ticket? Kaarten en meer informatie over de ticketverkoop zijn HIER verkrijgbaar. Daarnaast staan er rondom de Eredivisiewedstrijd tegen AZ acties en activiteiten op de planning, waarover binnenkort meer informatie volgt.