‘Een juiste balans tussen ervaring, jonge spelers en verschillende kwaliteiten’

01 september 2022

Een terugblik op de transferperiode met Technisch Directeur Jordy Zuidam.

In de terugkerende rubriek ‘Directie Donderdag’ bespreken we in deze aflevering de inmiddels in Nederland gesloten transferwindow met Technisch Directeur Jordy Zuidam. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht geeft Zuidam onder andere toelichting op de in- en uitgaande transfers die plaatsvonden in de afgelopen periode en de aanstelling van Technisch Manager Tim Gilissen.

“Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn over de selectie die er staat”, concludeert Zuidam nadat de transferwindow gisteren (woensdag) in Nederland ten einde kwam. “Iedere positie hebben we dubbel kunnen bezetten en ik denk dat er een juiste balans zit tussen ervaring, jonge spelers en verschillende kwaliteiten. Nu moet het ons in de praktijk naar ons doel gaan brengen en dat is natuurlijk strijden voor Europees voetbal”, vervolgt de Technisch Directeur van FC Utrecht.

“De mix die we momenteel hebben geeft veel vertrouwen, maar we moeten presteren op het veld en tot nu toe hebben we nog te weinig resultaat geboekt”, verwijst Zuidam naar de eerste vier competitiewedstrijden in de Eredivisie. “We zullen dat zo snel mogelijk moeten omkeren maar daarbij wil ik ook zeggen dat de prijzen pas op het einde worden verdeeld.”

Onlangs werd Technisch Manager Tim Gilissen toegevoegd aan het technisch kader van FC Utrecht. Een waardevolle toevoeging, zo licht Zuidam toe: “Jong FC Utrecht is ook betaald voetbal waar weer een transferstrategie bij hoort. Daarnaast maakt onze Academie een ontwikkeling door waarin veel jongens contracten krijgen. Deze dienen weer beschermd te worden voor de nationale en internationale markt. Daarin is het ontzettend belangrijk dat Tim erbij is gekomen en de verantwoordelijkheid krijgt over de Academie en Jong FC Utrecht.”

De eerder gesloten transfermarkt in Nederland, de situatie rondom Ramon Hendriks en het vertrek van Quinten Timber zijn nog onderwerpen die aan bod komen in deze editie van ‘Directie Donderdag’. Bekijk de volledige aflevering hieronder.