Een FC Utrecht-familie in hart en nieren

13 september 2022

De tegel van... De familie Van Buuren.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

Tussen de inmiddels vele tegels langs de Bunnikside zien we ook een tegel terug van een echte FC Utrecht-familie. Een familie bestaande uit vader Kees, moeder Indra en zoontjes Jayson en Jordan. Het FC Utrecht-DNA heeft de familie zonder enige twijfel te danken aan vader Kees van Buuren, die onder meer twintig wedstrijden in de Eredivisie speelde namens bij FC Utrecht.

“Ik volg FC Utrecht nu nog altijd en overal en heb hier in totaal ruim elf jaar gevoetbald, dat begon in de Academie en eindigde uiteindelijk in het eerste elftal”, verklaart Kees de link met de Utrechtse FC. “Daarnaast zijn er veel mensen, vrienden en oud-teamgenoten, die momenteel werkzaam zijn bij de club.” Kees en Indra zien ook dat hun oudste zoon Jayson (8 jaar) fanatiek FC Utrecht-supporter aan het worden is. Van alle voetbalclubs waar Kees in zijn periode als profvoetballer gespeeld heeft, voelt FC Utrecht altijd weer het meest vertrouwd: “De club straalt nog altijd een familiegevoel uit en zo voelen wij het ook als we weer een wedstrijd hebben bezocht. Vandaar dat we ook ‘#FCUFAMILY’ op onze tegel hebben staan. Het is altijd leuk om hier weer bekenden te spreken. Uit de voetbaltijd van Kees hebben we ook enorm veel vrienden over gehouden die een link hebben met FC Utrecht”, zo licht Indra toe.

Talloze prachtige herinneringen heeft de familie al beleefd bij FC Utrecht: “Het debuut van Kees in het eerste elftal, het afscheid van Jean-Paul de Jong en de voorrondes van Europees voetbal tegen Hammarby IF zijn zomaar herinneringen die in ons opkomen, maar dan doen we nog veel momenten tekort”, glunderen Kees en Indra. Mocht de 8-jarige Jayson het net zoals zijn vader ooit schoppen tot profvoetballer, dan is een keuze tussen Ajax en FC Utrecht snel gemaakt: “Dat wordt honderd procent Utrecht!”, aldus Jayson.