'Dat is eigenlijk een soort tweede familie'

20 september 2022

De tegel van... Lucas Kastrop.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

Als fervent FC Utrecht-supporter heb je de Nederlandse vlag waar groot de naam ‘LUCAS’ op te zien is vast en zeker wel vaker zien hangen in en buiten Stadion Galgenwaard. Lucas Kastrop is al talloze jaren supporter van de Utrechtse FC en trotse eigenaar van zijn eigen vlag.  

“De vlag heb ik in de voorbije jaren overal opgehangen op de plekken waar ik in het stadion zat en de laatste vijftien jaar is dat langs de Bunnikside”, zo licht Kastrop toe. De grootte van de vlag zorgt er meteen voor dat het doek niet te missen is voor wekelijkse televisiekijkers, zo weet ook de 49-jarige fanatiekeling inmiddels: “Ik krijg vaak berichtjes van vrienden en familie die na het spotten van de vlag weer weten dat ik aanwezig was bij de wedstrijd, dat is altijd mooi om te horen!”

Zelfs in tijden van corona is het rood-wit-blauwe doek altijd zichtbaar geweest in Stadion Galgenwaard: “Ik had het privilege dat ik tijdens de thuiswedstrijden in coronatijd, die natuurlijk niet bezocht mochten worden door publiek, toch elke keer weer mijn vlag mocht ophangen. Een dag voor de wedstrijd mocht ik het doek dan komen plaatsen en een dag na het duel haalde ik hem weer op.”

Tijdens die vervelende coronaperiode lanceerde FC Utrecht de Grâchmuur, voor de geboren en getogen Utrechter een prachtig initiatief dat laat zien waar de club voor staat: “Ik ken inmiddels zoveel supporters die ook al heel lang meelopen, dat is eigenlijk een soort tweede familie. Door middel van zo’n tegel draag je dat familiegevoel verder uit. Of het nu goed gaat of niet met FC Utrecht, die verbondenheid met de club heb ik met mijn spandoek en daar sluit die tegel perfect op aan.”