Beloftenploeg pakt eerste driepunter van seizoen

09 september 2022

Utrechtse talenten op werklust langs Helmond Sport: 2-0.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) de volle buit gepakt tegen Helmond Sport. Na een gelijkopgaande openingsfase scoorde Yuya Ikeshita vlak voor rust de openingstreffer. Albert Lottin gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot, 2-0.

Jong FC Utrecht weet telkens weer gevaar te stichten in de vele tegenstoten die de ploeg uitvoert in de tweede helft. Albert Lottin krijgt in de absolute slotfase de bal op de helft van Helmond Sport aangespeeld, maakt een handig overstapje en lanceert daarmee Julliani Eersteling. De wingback dendert het strafschopgebied van de Noord-Brabanders in, legt af op de meegelopen Lottin en de Fransman haalt op zijn beurt hard uit. 2-0 voor Jong FC Utrecht en de wedstrijd is beslist!

Aantrekkelijk begin
Dat zowel de Utrechters als de Helmonders vandaag met aanvallende intenties naar Sportcomplex Zoudenbalch zijn afgereisd is wel duidelijk in de openingsfase van de wedstrijd. Derensili Sanches Fernandes heeft al na vier minuten een dot van een kans op de openingstreffer. Oog in oog met doelman Mike Havekotte krijgt hij niet voldoende kracht achter zijn schot om het de Helmondse doelman moeilijk te maken.

Utrechtse talenten nemen de leiding
Martijn Kaars is namens de uitploeg tweemaal gevaarlijk, tot opluchting van keeper Calvin Raatsie missen zijn inzetten tot twee keer toe ruimschoots het doel. In het vervolg van het eerste bedrijf worden beide elftallen iets slordiger. Dreigend wordt het vaak wel, maar in de eindfase van die aanvalspogingen loopt het vaak spaak. Een 0-0 ruststand is vervolgens het logische gevolg, zo lijkt het, maar niets is minder waar. Op slag van rust tikt Yuya Ikeshita uit een terug gekopte vrije trap op knappe wijze de openingstreffer binnen, 1-0!

Mogelijkheid voor Reijnders
In het tweede bedrijf van de wedstrijd moet Helmond Sport komen en de beloftenploeg weet dat er ruimtes zullen ontstaan in de counters. Eliano Reijnders krijgt zelf de mogelijkheid om de score te verdubbelen maar na een lange rush eindigt zijn schot in het zijnet.

Raatsie onderscheidt zich
In de slotfase, ook na de 2-0 van Lottin, zetten de Helmonders vol druk vooruit en de Domstedelingen houden op wilskracht het doel schoon. Daarin speelt doelman Calvin Raatsie een belangrijke rol: twee keer is hij met knappe reddingen belangrijk voor Jong FC Utrecht, het blijft bij 2-0.