Beloftenploeg incasseert nederlaag in slotseconden

02 september 2022

Jong FC Utrecht verliest van VVV-Venlo: 2-1.

Jong FC Utrecht is er niet in geslaagd een resultaat over te houden aan het treffen met VVV-Venlo. In Covebo Stadion – De Koel – ging de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic vanavond (vrijdag) met 2-1 onderuit. Christopher Mamengi bracht de Utrechtse talenten vlak na rust op gelijke hoogte met de Limburgers, maar in de allerlaatste minuut van het duel kopte Brian Koglin de winnende tegen de touwen.

Aanvoerder Yuya Ikeshita weet met een lage voorzet via de rechterkant van het veld de mee naar voren gekomen Christopher Mamengi te bereiken. Mamengi twijfelt op zijn beurt niet en met zijn linkervoet verlengt hij de bal richting het doel van VVV-doelman Lukáš Zima en met succes: 1-1! De Utrechtse talenten komen in de zevende minuut van het tweede bedrijf langszij in Limburg.

Kansen schaars
Aftasten, dat is het woord dat de openingsfase van VVV-Venlo – Jong FC Utrecht omschrijft. Tot aan de openingstreffer van Sven Braken, die na een steekpass van Daan Huisman na 24 minuten Fabian de Keijzer de baas is, is er geen schot op een van beide doelen gelost. Thijme Verheijen is na vier minuten nog verantwoordelijk voor de grootste kans, maar zijn poging verdwijnt hoog over het Utrechtse doel.

Utrechtse talenten komen los
In de fase daarna kruipen de Domstedelingen iets meer uit hun schulp. Albert Lottin lost een afstandsschot op het Limburgse doel maar die poeier is een eenvoudige prooi voor doelman Zima. Vaak komt Jong FC Utrecht daarna in kansrijke positie maar in de eindfase lukt het de beloftenploeg niet om doortastend genoeg te zijn.

Jong FC Utrecht bovenliggend
Nadat Mamengi de Utrechters langszij brengt is Jong FC Utrecht meermaals gevaarlijk voor het Venlose doel. Invaller Dion Versluis komt een teenlengte te kort om de beloftenploeg op voorsprong te zetten en Derensili Sanches Fernandes weet uit de draai bijna de tweede Utrechtse treffer van de avond te maken. Zijn schot mist helaas kracht en precisie. De allerlaatste hoekschop van de wedstrijd wordt Jong FC Utrecht uiteindelijk fataal. Brian Koglin kopt raak en bezorgt VVV-Venlo de drie punten, waar gezien de spelverhoudingen een gelijkspel minimaal op zijn plek was geweest.

Helmond Sport op bezoek
Over een week komt Helmond Sport op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. De Helmonders wisten vanavond (vrijdag) Almere City FC met 3-0 over de knie te leggen. Om 20.00 uur wordt er op vrijdagavond 9 september afgetrapt aan de Koningsweg in Utrecht.

VVV-Venlo - Jong FC Utrecht 2-1 (1-0)
24. Sven Braken 1-0
52. Christopher Mamengi 1-1
90+3. Brian Koglin 2-1

Gele kaarten: Thijme Verheijen, Yahcuroo Roemer, Sven Braken, Ozcan Yasar (VVV-Venlo), Yuya Ikeshita, Julliani Eersteling, Yannick Leliendal (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 3.786.

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim.

Opstelling VVV-Venlo:
Lukáš Zima; Richard Sedláček (62. Tristan Dekker), Rick Ketting, Brian Koglin, Simon Janssen, Robert Klaasen (77. Carl Johansson), Kees de Boer (62. Mitchell van Rooijen), Daan Huisman (77. Ozcan Yasar), Nick Venema, Sven Braken, Thijme Verheijen (62. Yahcuroo Roemer).

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Julliani Eersteling, Joshua Rawlins, Rick Meissen, Christopher Mamengi (72. Jozhua Vertrouwd), Yuya Ikeshita, Albert Lottin (72. Lynden Edhart), Eliano Reijnders, Derensili Sanches Fernandes, Mees Rijks (46. Dion Versluis), Yannick Leliendal.