Een knappe save van Thijmen Nijhuis aan de ene kant van het veld, en een meter of honderd verderop direct een dot van een kans voor Gio-Renys Felicia. De rechtsbuiten van Jong FC Utrecht schiet: voorlangs. Daarmee ontsnapt NAC Breda, en grijpt de beloftenploeg uit de Domstad naast een aansluitingstreffer die het startschot had kunnen zijn van een slotoffensief. Die goal blijft achterwege, en dus blijft een 3-1 stand op het Bredase scorebord staan. NAC Breda is leep genoeg die tegen de Utrechtse talenten over de streep te trekken.

Twee tegentreffers in drie minuten
In de tweede helft glipt de wedstrijd in een tijdsbestek van drie minuten door de vingers van het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic. Rechtsback Boyd Lucassen krijgt een bal op zijn slof, tien minuten na de rust, en ziet hoe het leer tergend langzaam de hoek van het Jong FC Utrecht-doel in rolt: 2-1. Twee minuten later staat het NAC Breda-publiek opnieuw op de banken. Dan is het Odysseus Velanas, een Zeistenaar die onder meer 108 Keuken Kampioen Divisie-partijen met Jong FC Utrecht op zijn palmares heeft staan, die raak schiet: 3-1.

Beloften doen niet onder voor Brabanders
Het is een score die op dat moment niet de verhoudingen op het veld weergeeft. Jong FC Utrecht doet immers niet onder voor de Brabanders - integendeel. Albert Lottin helpt het Utrechtse talententeam al snel op een voorsprong. De Fransman kopt raak na een corner van Eliano Reijnders: 0-1. Dik vijf minuten later is die voorsprong alweer verdampt. Lucassen prikt de bal van dichtbij tegen de touwen: 1-1.

Kansen op hernieuwde voorsprong
Jong FC Utrecht krijgt nog voor de break via onder anderen Dion Versluis (schot in de korte hoek, Kortsmit redt), nogmaals Versluis (schot na een razendsnelle uitbraak via Lottin, Arthur Zagre en Reijnders; Kortsmit keert) en andermaal Versluis (schot vanuit een lastige hoek, voorlangs) de gelegenheid opnieuw aan de leiding te komen, maar slaagt daar niet in. 

Kortsmit een taaie noot om te kraken
Ook na de rust zijn er kansen op een voorsprong, maar Reijnders (poeier, Kortsmit maakt er een corner van) en Versluis (snoeiharde pegel, recht op Kortsmit af) zien hun inzetten gekeerd. Niet lang daarna gaat het in een mum van tijd van 1-1 naar 3-1 en is de angel uit het Utrechtse verzet gehaald. 

Telstar-uit, daarna Almere City FC-thuis
Voor Jong FC Utrecht gaat de competitie verder op vrijdag 30 september. Die dag gaat de equipe van Kalezic op bezoek bij Telstar. De volgende thuismatch van de Utrechtse beloftenploeg is op vrijdag 7 oktober. Almere City FC is dan te gast op Sportcomplex Zoudenbalch.

NAC Breda - Jong FC Utrecht 3-1 (1-1)
7 Albert Lottin 0-1
13 Boyd Lucassen 1-1
56 Boyd Lucassen 2-1
58 Odysseus Velanas 3-1

Gele kaarten: Javier Vet, Odysseus Velanas (NAC Breda), Christopher Mamengi, Derensili Sanches Fernandes, Arthur Zagre (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 15.624.

Scheidsrechter: Laurens Gerrets.

Opstelling NAC Breda: 
Roy Kortsmit; Boyd Lucassen (83. Moreno Rutten), Rowan Besselink, Tijs Velthuis (83. Luc Marijnissen), Fabio Di Michele; Boris van Schuppen (69. Ezechiel Banzuzi), Alex Plat; Kaj de Rooij, Javier Vet, Odysseus Velanas (76. Charles-Jesaja Herrmann); Jort van der Sande.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Thijmen Nijhuis; Joshua Rawlins, Rick Meissen, Christopher Mamengi (67. Gio-Renys Felicia); Julliani Eersteling, Rocco Robert Shein (88. Yuya Ikeshita), Albert Lottin, Arthur Zagre, Eliano Reijnders; Derensili Sanches Fernandes (88. Aurelio Oehlers), Dion Versluis (88. Mees Rijks).