Beloften zien zege in slotfase uit handen glippen

12 september 2022

Jong FC Utrecht speelt gelijk tegen ADO Den Haag: 1-1.

Jong FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan het thuisduel van vanavond (maandag) met ADO Den Haag. De beloftenploeg koerste in Stadion Galgenwaard af op een zege, maar incasseerde in de voorlaatste minuut op ongelukkige wijze de gelijkmaker: 1-1.

Amper vijf minuten staat hij binnen de lijnen, Derensili Sanches Fernandes, of de aanvaller is al trefzeker. De vervanger van Daishawn Redan gaat af op ADO Den Haag-doelman Hugo Wentges en kiest voor een schot in de verre hoek. Wat volgt is een afgemeten bal, onbereikbaar voor de Haagse goalie: 1-0 voor Jong FC Utrecht.

Kansen voor Jong FC Utrecht
Het is een tussenstand die, halverwege de tweede helft van een vermakelijke Keuken Kampioen Divisie-partij, verdiend genoemd mag worden. Jong FC Utrecht speelt een sterke pot tegen ADO Den Haag. De equipe van Hoofdtrainer Darije Kalezic krijgt flink wat kansen. In de eerste helft stichten onder anderen Taylor Booth en Eliano Reijders gevaar. Na de break krijgt Redan een aantal goede mogelijkheden. Eén keer is keeper Wentges van Dirk Kuyt’s ADO Den Haag al verslagen, maar biedt de paal redding voor de Zuid-Hollanders.

Aluminium
Wat hulp van het aluminium krijgt Jong FC Utrecht in de eerste helft ook. Een schot van Dhoraso Klas eindigt op de paal. Alles Door Oefening krijgt in het eerste deel van de match ook kansen via Joël Zwarts, Gregor Breinburg en Max de Waal. In het tweede bedrijf worden de Hagenaars vooral na de Utrechtse openingstreffer gevaarlijk.

Toch nog een gelijkmaker
Een poeier van Denzel Hall is een prooi voor De Keijzer, die in de slotfase ook een inzet van Xander Severina onschadelijk maakt en hard op weg is naar het houden van de nul. Maar in de voorlaatste minuut moet het talententeam uit de Domstad dan toch incasseren. Vanaf een meter of 25 waagt Nigel Owusu een poging. Het schot dat hij produceert is in principe een eenvoudige prooi voor De Keijzer, maar omdat de bal onderweg van richting wordt veranderd is de keeper kansloos. De Keijzer staat op het verkeerde been, ADO Den Haag viert de 1-1. Jong FC Utrecht oogst zodoende een punt, maar ziet een overwinning door de vingers glippen.

Twee uitduels voor de boeg
De volgende twee wedstrijden van Jong FC Utrecht zijn op vreemd terrein. Aanstaande vrijdag gaat de ploeg van Kalezic op bezoek bij NAC Breda in het Rat Verlegh Stadion. Vervolgens is op vrijdag 30 september in Velsen-Zuid Telstar de tegenstander van de Utrechtse talenten.

Jong FC Utrecht - ADO Den Haag 1-1 (0-0)
69. Derensili Sanches Fernandes 1-0
89. Nigel Owusu 1-1

Gele kaarten: Albert Lottin, Rick Meissen (Jong FC Utrecht), Gregor Breinburg, Tyrese Asante (ADO Den Haag).