FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 11 Eredivisiewedstrijden die de ploeg speelde tegen Fortuna Sittard. De laatste nederlaag van de Utrechters tegen de Limburgers dateert van 21 april 2000.

Alleen tegen PSV (13 partijen zonder overwinning) en Ajax (12 duels zonder zege) wacht Fortuna Sittard langer op een driepunter dan tegen FC Utrecht.

FC Utrecht heeft in de Eredivisie op dit moment alleen tegen sc Heerenveen (13 duels), Sparta Rotterdam (ook 13 partijen) en FC Dordrecht (12 wedstrijden) een langere ongeslagen Eredivisiereeks dan tegen Fortuna Sittard.

Sinds Fortuna Sittard in 2018/2019 op het hoogste niveau van Nederland terugkeerde won de ploeg uit Limburg alleen nog niet van Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht.

Vorig seizoen eindigden beide duels tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard onbeslist. Het werd 1-1 in Utrecht en 2-2 in Sittard.

FC Utrecht wacht nog op de eerste driepunter van dit seizoen. De Utrechtse FC begon 3 keer een Eredivisiejaargang zonder zege tijdens de eerste 5 speelrondes; in 1975/1976, 1996/1997 en 2016/2017.

Fortuna Sittard verloor elk van de 4 partijen die het dit seizoen speelde. Het is het eerste Eredivisieseizoen waarin de Limburgers hun eerste 4 wedstrijden hebben verloren.

Van de laatste 14 Eredivisiewedstrijden die FC Utrecht speelde, won de ploeg uit de Domstad er 1: van NEC. Het werd 1-0 en Tasos Douvikas was de matchwinner.

De laatste 4 keer dat Fortuna Sittard in de Eredivisie een thuisduel speelde, bleven de geel-groenen met lege handen achter. Het clubrecord staat op 5 achtereenvolgende thuisnederlagen in de periode mei – oktober 2000.

Van de laatste 15 uitwedstrijden die FC Utrecht speelde, wonnen de rood-witten er 2: 0-3 bij Henk Frasers Sparta Rotterdam en 1-2 bij sc Heerenveen.

Fortuna Sittard had tijdens de vorige speelronde 1 Nederlander in de basis staan: Mats Seuntjens. De enige club die eens 11 buitenlanders in de basisopstelling van een Eredivisiematch had, was NEC in het seizoen 2016/2017. De Nijmegen speelden toen 5 keer zonder Nederlander in de basiself.

FC Utrecht scoorde dit seizoen 2 keer vanuit een hoekschop, maar incasseerde vanuit corners ook 3 goals. Dat is het meeste van alle Eredivisieclubs.

De laatste 3 Eredivisiegoals van Fortuna Sittard werden gescoord door Burak Yilmaz. John Linford (5) en Huub Smeets (4) zijn de enige Fortuna-spelers die na 5 wedstrijden in een Eredivisieseizoen meer dan 3 goals op hun teller hadden staan.

Bas Dost was trefzeker in de laatste 6 uitwedstrijden die hij in de Eredivisie speelde. In die 6 partijen was hij goed voor liefst 11 goals: 2, 3, 2, 1, 2, 1.

Dost kan na Michel Beukers, in 1984, de tweede speler worden die tot scoren komt in elk van zijn eerste 3 uitwedstrijden namens FC Utrecht in de Eredivisie.

Dost maakte zijn eerste goals in het betaalde voetbal tegen Fortuna Sittard. Als 18-jarige was Dost op 8 februari 2008 namens FC Emmen 2 keer trefzeker tegen de Limburgers in een Eerste Divisie-duel dat in 3-3 eindigde.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van vrijdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO