FC Utrecht won de laatste 3 Eredivisiewedstrijden waarin NEC de tegenstander was. Stuk voor stuk zonder tegentreffer bovendien: 0-3, 0-3, 1-0.

De langste reeks overwinningen van FC Utrecht op NEC staat op 4 matchen en dateert van 1976 – 1978.

FC Utrecht pakte 6 punten uit de vorige 2 wedstrijden. De laatste keer dat FC Utrecht 3 wedstrijden op rij won in de Eredivisie, was in september – oktober 2021. Onderdeel van die serie was toen een 0-3 zege op NEC in Nijmegen.

NEC is ongeslagen in de laatste 5 Eredivisiewedstrijden. De laatste langere ongeslagen reeks van de Nijmegenaren in de Eredivisie werd neergezet in februari – april 2012 (7 duels).

Alleen PSV (7 goals) en Ajax (5 treffers) zijn dit seizoen vaker trefzeker vanuit standaardsituaties dan FC Utrecht: 4 doelpunten.

De laatste 4 Eredivisieduels van NEC eindigden stuk voor stuk in een gelijkspel.

FC Utrecht in thuiswedstrijden in de Eredivisie op vrijdagavond? 21 zeges, 9 keer een gelijkspel en 2 nederlagen.

Alleen Ajax, FC Twente en AZ hebben in de Eredivisie een hoger winstpercentage in thuisduels op een vrijdag dan FC Utrecht.

NEC won 1 van zijn laatste 10 Eredivisieduels op een vrijdag.

Bas Dost en Tasos Douvikas zijn samen verantwoordelijk voor alle 9 FC Utrecht-goals van dit seizoen. Dost maakte er 5, Douvikas 4.

De 7 doelpunten van NEC werden dit seizoen gemaakt door 7 verschillende spelers. NEC is de enige club zonder speler met meerdere Eredivisiegoals deze jaargang.

De laatste speler die vaker dan 5 keer scoorde voor FC Utrecht in de eerste 7 speelrondes van een Eredivisieseizoen was Ricky van Wolfswinkel (7 treffers in seizoen 2010/2011).

NEC pakte sinds de start van vorig seizoen beduidend meer punten in uitduels (29) dan op eigen veld (16). Geen enkele andere ploeg pakte in deze periode zoveel punten meer in uitwedstrijden dan in thuispartijen.

Dost maakte tijdens de vorige keer dat hij tegen NEC speelde, op 14 april 2012, een hattrick. De spits kwam toen uit voor sc Heerenveen, dat dankzij de treffers van Dost met 2-4 won in het Goffertstadion.

Douvikas scoorde afgelopen seizoen in zowel de thuis- als de uitwedstrijd tegen NEC.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van vrijdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO