"Op sportcomplex Zoudenbalch was het deze zaterdag goed toeven. Weliswaar scheen de zon niet volledig, maar de temperatuur was aangenaam. Bovendien was het voetbal van de thuisploeg aangenaam plezierig om naar te kijken. Het was niet altijd even goed, maar het uiteindelijke resultaat vergoedde veel. Dat FC Utrecht O18 volledig gaat voor promotie naar Divisie 1 was vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Rolf van Aller meteen zichtbaar.

Nog binnen 20 seconden na het beginsignaal had Nazjir Held de 1-0 op zijn schoen, na een flitsende aftrap. Jammer genoeg schoot hij veel te slap in. Het was een voorbode voor het verdere verloop van de wedstrijd.

In de aanvangsfase van de eerste helft, zeg maar tot aan de openingsgoal van Jesse van de Haar in de 25e minuut (hij onderschepte een terugspeelbal en maakte fraai af), was het goed oppassen voor de thuisploeg. Verslappen betekende dat Vitesse meteen het initiatief over nam en vervaarlijk doorkwam, zeker over de beide vleugels. Zolang FC Utrecht O18 het heft in eigen hand hield, kon het gevaarlijk worden voor het Arnhemse doel. Maar zodra de teugels wat vierden kreeg doelman Yaëll Samson het een stuk drukker. De Utrechters moesten dus bij de les blijven.

Na de voorsprong en tot aan het rustsignaal was het alsof de Utrechtse ploeg op twee gedachten hinkte. Het was ineens niet meer zo sprankelend als eerder. En ook Vitesse ging daarin mee. Desondanks werd de rust bereikt met de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Terug in de catacomben hamerde trainer Kevin van Veen er in de kleedkamer op om niet te verslappen. "Vecht voor het behoud van de voorsprong en blijf de gemaakte afspraken nakomen". Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. En blijkbaar was er ook een flinke peptalk in de kleedkamer van de gasten gezegd, want zij stonden alweer snel op het veld, de thuisploeg op te wachten.

De hele tweede helft was volledig voor de Utrechters. De twee wissels in de rust van Van Veen pakten goed uit. Invaller James Bartele tekende binnen een kwartier voor de 2-0 en de 3-0. En ook de voor Nazjir Held ingevallen Darcy Turner beschaamde het vertrouwen van de trainer niet. Mees Akkerman bekroonde zijn optreden door de 4-0 aan te laten tekenen, alvorens plaats te maken voor Yegor Knyazev.

Een 4-0 overwinning dus, en na afloop tal van tevreden gezichten bij zowel spelers als staf.

De nababbel van de trainer was duidelijk: "Dit is een overwinning als gevolg van een teamprestatie van 18 spelers. Wij hebben niks weggegeven, waren meedogenloos als het moest en hebben toegeslagen op de juiste momenten. Wij hebben laten zien dat wij de discipline kunnen opbrengen om volwassen te spelen, vooral in de 2e helft".

FC Utrecht O18 - Vitesse O18 4-0
25. 1-0 Jesse van de Haar
53. 2-0 James Bartele
60. 3-0 James Bartele
75. 4-0 Mees Akkerman

FC Utrecht O18
Yaëll Samson, Massien Ghaddari, Wessel Kooy, Per Kloosterboer, Nazjir Held (46. Darcy Turner), Nordin Bukala (58. Joëll Gillard), Mees Akkerman (75. Yegor Knyazev), Sil van der Wegen, Jesse van de Haar, Rafik el Arguioui (61. Bent Driessen), Tiago Codinha (46. James Bartele)"

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.