Het was zaterdag min of meer aan- of afhaken voor Onder 16. Winst op koploper ADO Den Haag O 16 betekende mee blijven doen om de twee plaatsen die recht geven op promotie naar Divisie 1. Verlies zorgt ervoor dat je op een wellicht te grote achterstand komt en ook afhankelijk wordt van andere resultaten. Met die gedachte in het achterhoofd begon het team van trainer Jasper Somsen bijzonder gedreven aan de ontmoeting met de Hagenaars. Je weet immers dat het vaak op passie en strijd aankomt tegen ploegen uit de Residentie stad. FC Utrecht O16 probeerde de tegenstander vast te zetten door hoog druk te zetten. Het leverde een aantal kansen op, waaronder een vrije trap van Lebron Campagne die op de paal uiteen spatte. Ook moet gezegd dat slordigheden in de opbouw Haagse counters inleidden en FC Utrecht O16 mocht zich ook gelukkig prijzen dat ADO Den Haag O16 hier niet van wist te profiteren. Het tweede gedeelte van de 1e helft viel de druk wat weg en was ADO Den Haag O16 de bovenliggende partij weliswaar zonder echte kansen te creëren.

Een logische brilstand met de rust was dan ook het gevolg. Met een nieuwe spits in de persoon van Austyn Jones van O15, begonnen de Utrechters goed aan de 2e helft. Na een drietal minuten soleerde linksachter Youssif Dikeni langs vier tegenstanders om zijn inzet vervolgens via een Haags been en de onderkant van de lat binnen te zien vallen: 1-0. Even later kon spits Austyn Jones zomaar voor de 2-0 zorgen maar de onderkant van de lat was FC Utrecht O16 nu niet gunstig gezind. Toch moest Austyn zijn moment nog komen: in minuut 58 waagde hij het maar eens van buiten de 'zestien' en zijn prachtige inzet verdween in de kruising achter de kansloze Haagse goalie Connor Radforfd. Lang kon FC Utrecht O16 echter niet genieten van de 2-0, want de aansluiting was er al snel: de Utrechts defensie dekte niet goed door en de voorzet vanaf rechts werd knap contra binnen geschoten door invaller Dani van Loenen. Met nog ruim een kwartier op het klokje van de prima leidende scheidsrechter Van der Horst, kreeg FC Utrecht O16 het lastig. mede omdat ADO Den Haag O16 met vier aanvallers ging spelen. Soms met misschien het bekende 'kunst en vliegwerk' en met een staaltje van onverzettelijkheid trok FC Utrecht O16 de overwinning over de streep. Somsen kon niet anders dan trots zijn op zijn spelers: "Soms moet je ook 'lelijk' winnen want in het laatste gedeelte van de wedstrijd hadden we veel moeite met het opportunisme van de tegenstander. Maar we hebben heel veel energie in de wedstrijd gestopt en in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden niet zoveel kansen gecreëerd, maar er nu wel meer rendement gehaald. We moeten nog werken aan slordig balverlies in de opbouw teneinde de bal langer in de ploeg te kunnen houden. Voor nu echter een heel mooi resultaat."

"42 1-0 Youssif Dikeni
"58 2-0 Austyn Jones
"61 2-1 Dani van Loenen

Opstelling FC Utrecht O16: Remco Neu, Raynell Blanker, Frederick Reuter, Viggo Plantinga, Youssif Dikeni ("73 Andres Verstoep), Kenji Goes, Servahterio Steffens ("78 Djalil El Makrini), Lebron Campagne, Remyan Muthuccumaru ("40 Austyn Jones), Matyas Havelka, Rayan El Miloudi ("80 Luuk van Hamersveld).

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.