Vrijwilliger Paul Haggenburg overleden

14 oktober 2022

Jarenlang vrijwilliger en geboren Utrechter (73) overleden.

FC Utrecht heeft met verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van vrijwilliger Paul Haggenburg. Afgelopen maandag overleed Haggenburg in zijn woonplaats Houten op 73-jarige leeftijd. Tijdens zijn periode als vrijwilliger bij FC Utrecht was hij onder andere werkzaam als jeugdchauffeur van de Academie.

Zaterdag 1 oktober jongstleden: een zaterdag zoals er velen aan vooraf gingen. Haggenburg bracht met veel plezier en passie op die dag de talenten van FC Utrecht Onder 15 nog naar Sportpark De Toekomst voor het treffen met Ajax Onder 15. Sinds 20 maart 2013 vervulde de clubman de rol als jeugdchauffeur van de Academie met verve, waarvoor hij op vrijdag 7 oktober zijn laatste rit reed. Ook afgelopen zondag, toen FC Utrecht het in Stadion Galgenwaard opnam tegen AZ, was Haggenburg natuurlijk weer van de partij als groot supporter van het eerste elftal.

Haggenburg haalde kracht en energie uit zijn vrijwilligerswerk bij zijn cluppie uit Utrecht, waar de geboren en getogen Utrechter naast wedstrijddagen ook doordeweeks talenten uit de Academie van FC Utrecht, vaak ’s ochtends vroeg, met ontzettend veel plezier van huis naar school bracht. Wanneer Haggenburg zijn taak eenmaal volbracht had, vond hij het een genot om de wedstrijden te bekijken van de teams die hij vervoerden.

Even een onderonsje met andere chauffeurs op Sportcomplex Zoudenbalch tussen de diensten door of het proeven van nieuwe gehaktballen in de kantine met de overige vrijwilligers, daar genoot de op 24 januari 1949 geboren Haggenburg oprecht van. Daarnaast reed Haggenburg zo nu en dan bij thuiswedstrijden van FC Utrecht de scheidsrechters van dienst vanuit het Postillion Hotel in Bunnik naar Stadion Galgenwaard en weer terug.

Paul Haggenburg zal enorm gemist worden. We wensen zijn nabestaanden veel sterkte en kracht toe.

Om Haggenburg te herdenken, zal er voorafgaand aan de wedstrijden van de jeugdteams van FC Utrecht dit weekend een minuut stilte gehouden worden en dragen de spelers rouwbanden.