Strijdbaar Jong FC Utrecht verliest van PEC Zwolle

24 oktober 2022

Vrije trap nekt Domstedelingen.

Jong FC Utrecht verliest het duel met PEC Zwolle. Een benutte vrije trap van Thomas van den Belt zorgt ervoor dat de beloftenploeg van FC Utrecht het moet afleggen tegen de huidige nummer twee uit de Keuken Kampioen Divisie.

Yuya Ikeshita krijgt de bal in kansrijke positie op een meter of twintig afstand van het doel van PEC Zwolle. Hij twijfelt niet en test doelman Jasper Schendelaar van de Overijsselse ploeg maar eens. In een fase waarin de Domstedelingen kansen hebben op de openingstreffer valt ook dit afstandsschot net niet goed. Schendelaar kan redding brengen en het blijft 0-0.

Mijlpaal Darije Kalezic
In zijn vijftigste wedstrijd als Hoofdtrainer van Jong FC Utrecht ziet Darije Kalezic dat zijn ploeg het in de openigsfase moeilijk heeft met PEC Zwolle. Gervane Kastaneer is twee keer dichtbij de openingstreffer maar zijn inzetten gaan tweemaal naast het doel van Fabian de Keijzer. Ook Jong FC Utrecht laat zich af en toe zien voor het doel van de Zwollenaren, maar precisie ontbreekt in de eindfase van de aanvallen. In dat eerste bedrijf zijn de mogelijkheden verder schaars.

Kansen Jong FC Utrecht
Zowel Eliano Reijnders als Derensili Sanches Fernandes krijgen enorme kansen in het begin van de tweede helft. Reijnders, die op huurbasis bij Jong FC Utrecht speelt en afkomstig is van PEC Zwolle, wordt de diepte in gestuurd en werkt de bal vervolgens naast het doel van Schendelaar. Even later schiet Sanches Fernandes wel tussen de palen maar op dat schot heeft Schendelaar een antwoord. Twee grote mogelijkheden voor de Utrechters om de ban te breken.

PEC pakt voorsprong
Halverwege deel twee van de wedstrijd in Stadion Galgenwaard moet Jong FC Utrecht een tegentreffer incasseren. Een vrije trap van Thomas van den Belt is te scherp voor De Keijzer die de bal nog toucheert met zijn vingertoppen. De Zwollenaren pakken de voorsprong: 0-1. De goalie van Jong FC Utrecht weet even later knap redding te brengen op een inzet van invaller Chardi Landu. De thuisploeg probeert daarna nog een gelijkmaker te forceren, maar zover komt het voor de Utrechters niet.

Vrijdag naar Zuid-Limburg
Aanstaande vrijdag reist Jong FC Utrecht af naar het Zuid-Limburgse Kerkrade. Om 20.00 uur trappen de Utrechtse talenten daar af tegen Roda JC Kerkrade. Die wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion is onder andere een weerzien met Mohamed Mallahi. De 22-jarige aanvaller wordt dit seizoen door FC Utrecht verhuurd aan de Kerkradenaren.


Jong FC Utrecht – PEC Zwolle 0-1 (0-0)
67. Thomas van den Belt 0-1

Gele kaarten: Younes Taha (PEC Zwolle), Djevencio van der Kust (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 741.

Scheidsrechter: Nick Smit.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Joshua Rawlins, Rick Meissen, Ruben Kluivert, Reda Akmum (75. Yannick Leliendal), Djevencio van der Kust; Rocco Robert Shein (85. Mohamed Akharaz), Yuya Ikeshita, Eliano Reijnders; Mees Rijks (75. Gio-Renys Felicia), Derensili Sanches Fernandes.

Opstelling PEC Zwolle:
Jasper Schendelaar; Luis Görlich (46. Melayro Bogarde), Bram van Polen, Rav van den Berg, Bart van Hintum, Davy van den Berg (90+2. Jordy Tutuarima); Thomas van den Belt, Haris Medunjanin, Younes Taha (46. Dean Huiberts); Lennart Thy (85. Apostolos Vellios), Gervane Kastaneer (63. Chardi Landu).