Ontmoet de All Stars van de Cityside!

11 oktober 2022

De tegel van... de All Stars RIJ 7.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. In deze rubriek lichten we telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

Voor het eerst deze voetbaljaargang nemen we een kijkje langs de Cityside: een nadere kennismaking met Dick van der Mark, Matthijs van Duuren, Anne van Duuren, Jasper van Duuren en Hermen van de Wardt: de all-time sterren op rij zeven van de Cityside!

Toch is het vijftal niet compleet, vertelt Jasper: “We zijn buiten deze vijf personen met een hele club aanwezig op wedstrijddagen. Sommigen van ons zijn weer samengekomen op de Cityside nadat ze een tijdje niet waren gegaan. We hebben gekozen voor de All Stars omdat dat ook de naam is van onze gezamenlijke Whatsappgroep: RIJ 7 All Stars.”

Hoe de groep zich uiteindelijk heeft leren kennen licht Dick toe: “In 1994 leerde ik Hermen kennen als buurman in Zwolle en Jasper vervolgens op de sportacademie. Ik ging in 1997 een keertje mee naar FC Utrecht en toen kwam ik erachter dat ik voetbal eigenlijk best wel leuk vond. Ik had weinig met voetbal, maar dankzij Jasper is Utreg nu me cluppie!”

Broers Matthijs, Jasper en zus Anne hebben het FC Utrecht-DNA overgekregen van hun opa: “Onze opa had hier heel lang een seizoenkaart op destijds de Marathontribune. Wij hebben voor hem ook een tegel laten zetten op de Zuidtribune met een kruisje erbij”, aldus Anne.

Talloze herinneringen passeren de revue als de groep wordt gevraagd naar hun meest gedenkwaardige moment: “Als je het hebt over ups en downs dan kijk ik wel terug naar de overwinning op 020 in november 2005, waarna twee dagen later David Di Tommaso overleed. Zoiets blijft je altijd bij”, licht Hermen toe.

Decennialang bezoekt de groep wedstrijden van FC Utrecht en Matthijs vindt het mooi om te zien dat die traditie wordt voortgezet: “Het is superleuk dat er opnieuw een generatie bij is gekomen met onze kinderen. Dat ze bijvoorbeeld mogen slapen op de middenstip of een keertje met de vlag mogen zwaaien tijdens de vlaggenparade, dat zijn voor mij ook prachtige herinneringen.”