Jong FC Utrecht onderuit op De Vijverberg

14 oktober 2022

Domstedelingen verliezen met 2-0 van De Graafschap.

Jong FC Utrecht verliest met 2-0 van De Graafschap. Op De Vijverberg zijn het de treffers van Danzell Gravenberch en Alexander Büttner die de Domstedelingen de das om doen. 

Beide teams staan al ruim tien minuten na de rust op het veld als de ingevallen Mohamed Akharaz de bal ontvangt. De aanvaller creëert ruimte voor zichzelf en geeft de bal goed voor richting het zestienmetergebied van De Graafschap. Mees Rijks komt voor zijn directe tegenstander en kopt de bal hard richting het doel van Hidde Jurjus. De goalie van De Graafschap weet met een schitterende redding de aansluitingstreffer van Jong FC Utrecht te voorkomen en zorgt direct voor de eindstand op het scorebord: 2-0.

Openingstreffer
De Graafschap schiet vandaag uit de startblokken. De Superboeren beginnen fel aan de wedstrijd en voeren in de openingsfase van het duel tussen de nummer 20 en 19 van de Keuken Kampioen Divisie veel druk richting het Utrechtse doel. Na een minuut of tien geeft Alexander Büttner de bal diep op Basar Önal. De linksbuiten controleert de bal, passeert meerdere verdedigers en legt de bal breed. Daar staat uiteindelijk Danzell Gravenberch die de bal simpel kan binnen tikken: 1-0.

Alexander Büttner
Een kwartier later is het weer Büttner die de bal mag ontvangen, dit keer van Jeffry Fortes. De linksback van De Graafschap dribbelt richting het zestienmetergebied van Jong FC Utrecht. Dit keer besluit Büttner niet om een voorzet te geven, maar om de bal snoeihard op het doel van Calvin Raatsie te schieten. Onderweg wordt de bal nog aangeraakt waardoor de vingertoppen van de doelman van Jong FC Utrecht net niet genoeg zijn om de 2-0 te voorkomen.

Darije Kalezic
Voor Hoofdtrainer Darije Kalezic was het duel met De Graafschap een bijzondere. Voor de trainer van Jong FC Utrecht betekende deze wedstrijd namelijk ook een weerzien met zijn oud-werkgever. Kalezic was in het verleden zowel als speler en trainer actief bij de club Doetinchem.

PEC Zwolle
De ploeg van Kalezic heeft genoeg tijd om te herstellen van deze wedstrijd in Doetinchem. Jong FC Utrecht komt pas op maandag 24 oktober weer in actie. Op die dag nemen de Domstedelingen het op tegen PEC Zwolle. Stadion Galgenwaard is dan het strijdtoneel voor het duel met de Zwollenaren. Om 20.00 uur wordt er in Utrecht afgetrapt.


De Graafschap - Jong FC Utrecht 2-0 (2-0)
11. Danzell Gravenberch 1-0
26. Alexander Büttner 2-0

Gele kaarten: Christopher Mamengi (Jong FC Utrecht)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 9.754

Scheidsrechter: Richard Martens

Opstelling De Graafschap:
Hidde Jurjus; Robin Schouten (83. Jan Lammers), Jeffry Fortes, Rio Hillen, Alexander Büttner (83. Roland Baas); Joel Valencia, Philip Brittijn; Camiel Neghli, Siem de Jong (73. Hicham Acheffay), Basar Önal; Danzell Gravenberch (73. Devin Haen)


Opstelling Jong FC Utrecht:
Calvin Raatsie; Juliani Eersteling (87. Aurelio Oehlers), Rick Meissen, Christopher Mamengi (34. Gio-Renys Felicia), Reda Akmum (68. Ruben Kluivert), Yannick Leliendal; Yuya Ikeshita, Eliano Reijnders, Olivier van Eldik; Dion Versluis (46. Mohamed Akharaz), Mees Rijks (68. Lynden Edhart)