Jong FC Utrecht neemt het op tegen PEC Zwolle

24 oktober 2022

Beloftenploeg treft voor het eerst in Eerste Divisie Zwollenaren.

Jong FC Utrecht kruist vanavond in Stadion Galgenwaard de degens met PEC Zwolle. Het is voor de eerste keer sinds de toetreding van de Utrechtse beloftenploeg tot de Keuken Kampioen Divisie dat beide clubs elkaar treffen. Om 20.00 uur gaat de bal vanavond rollen in Utrecht.

Het lukte Jong FC Utrecht niet om in de laatste competitiewedstrijd punten te oogsten. Op De Vijverberg in Doetinchem ging de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic met 2-0 onderuit tegen De Graafschap. Vanavond treft het de nummer twee van de ranglijst voorafgaand aan speelronde twaalf: PEC Zwolle.

Mijlpaal voor Kalezic
Voor Hoofdtrainer Darije Kalezic van Jong FC Utrecht is de wedstrijd tegen de ploeg uit Overijssel een bijzondere: het wordt zijn 200ste Eerste Divisie-duel als coach. Daarnaast zit de 52-jarige oefenmeester voor de vijftigste keer op de bank bij een wedstrijd van Jong FC Utrecht. 

Weerzien met Davy van den Berg
Het treffen met de Zwollenaren is onder andere een weerzien met oud-speler van (Jong) FC Utrecht Davy van den Berg. Afgelopen transferperiode maakte Van den Berg de overstap van Utrecht naar Overijssel. Voor Jong FC Utrecht speelde de middenvelder in totaal veertig officiële wedstrijden. Ook voor FC Utrecht maakte Van den Berg minuten: drie keer kwam hij als invaller binnen de lijnen voor het vaandelschip van de Utrechtse FC.

Eerste clash tussen Jong FC Utrecht en PEC Zwolle
In de voorbije seizoenen dat Jong FC Utrecht uitkwam in de Keuken Kampioen Divisie trof de ploeg nog nooit PEC Zwolle. De ploeg onder leiding van Dick Schreuder kwam namelijk altijd uit op een niveau hoger in de Eredivisie. De Zwollenaren hebben momenteel 23 punten uit 11 wedstrijden bij elkaar weten te spelen. De enige ploegen die dit seizoen van PEC Zwolle wonnen waren FC Dordrecht (3-0) en ADO Den Haag (1-2).

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
Via Twitter en Instagram Stories doet FC Utrecht vanuit Stadion Galgenwaard rechtstreeks verslag van Jong FC Utrecht - PEC Zwolle. Het duel wordt tevens live uitgezonden op het hoofdkanaal van ESPN.