Jong FC Utrecht lijdt onnodige nederlaag

07 oktober 2022

Beloftenploeg houdt geen resultaat over aan treffen met Almere City FC.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch onnodig punten laten liggen tegen Almere City FC. Na een solide eerste helft van de Utrechtse talenten beslisten de Flevolanders de wedstrijd in de openingsfase van de tweede helft in een mum van tijd via Hamdi Akujobi en oud-speler van Jong FC Utrecht Jeredy Hilterman: 0-2.

De Domstedelingen zijn in de eerste 45 minuten van de wedstrijd wederom erg dreigend rondom het zestienmetergebied van Almere City FC. Het is Derensili Sanches Fernandes die met een hard geplaatst schot doelman Nordin Bakker aan het wankelen probeert te krijgen. Echter weet doelman Bakker met een uiterste inspanning het schot met zijn voet te keren waardoor de 0-0 stand op het scorebord blijft staan. Het lukt Jong FC Utrecht vanavond niet om de ban te breken.

Jong FC Utrecht bovenliggend
In een openingsfase waarin kansen zéér schaars zijn is het Jozhua Vertrouwd die voor het eerste echte gevaar zorgt voor het doel van Almere City FC. Zijn afstandsschot is echter een eenvoudige prooi voor de sluitpost van de gasten. Even later in die openingsfase is Taylor Booth dichtbij de openingstreffer, het puntertje van de Amerikaan verdwijnt via een Flevolands been voorlangs het doel van diezelfde Bakker. De Utrechtse talenten spelen geconcentreerd en hebben het heft in handen in die eerste helft, waar de Almeerders er niet tot nauwelijks aan te pas komen. Oude bekende Hilterman weet als enige in dat eerste bedrijf het doelman Fabian de Keijzer lastig te maken, maar ook de goalie van de Domstedelingen staat keurig zijn mannetje.

Efficiënt Almere City FC
Na die prima eerste helft waarin de beloftenploeg overigens niet bijster veel creëerden slaan de Flevolanders in het begin van het tweede bedrijf wel toe. Hamdi Akujobi weet op aangeven van Hilterman de bal achter doelman De Keijzer te schieten en even later is het Hilterman zelf die van dichtbij het net weet te vinden. In een tijdsbestek van zeven minuten trekt Almere City FC de wedstrijd naar zich toe. In de slotfase proberen invaller Reda Akmum en aanvoerder Yuya Ikeshita de wedstrijd nog spannend te maken, maar hun inzetten verdwijnen beide naast het Almeerse doel.

Doetinchem volgende halte
Over zeven dagen mag de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic weer aan de bak. Dan reizen de Utrechtse talenten af naar Doetinchem waar De Graafschap de tegenstander is op de Vijverberg. In de Achterhoek wordt dan om 20.00 uur afgetrapt.

Jong FC Utrecht – Almere City FC 0-2 (0-0)
56. Hamdi Akujobi 0-1
63. Jeredy Hilterman 0-2

Gele kaarten: Derensili Sanches Fernandes (Jong FC Utrecht), Marcelencio Esajas, Damian van Bruggen, Manel Royo (Almere City FC).

Scheidsrechter: Luuk Timmer.