Jong FC Utrecht delft het onderspit in Kerkrade

28 oktober 2022

Utrechtse beloftenploeg verliest met 4-1 van Roda JC.

Een snelle openingstreffer van Mees Rijks ten spijt verloor Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) van Roda JC Kerkrade. In het Parkstad Limburg Stadion, waar de Utrechters vijftig minuten met een man minder speelden na een rode kaart voor Rijks, werd het 4-1 voor De Koempels.

Het talententeam van FC Utrecht komt sterk uit de startblokken in Kerkrade. In het Parkstad Limburg Stadion is het Mees Rijks die in de vijfde speelminuut de score opent. Een bal die in niemandsland lijkt te verdwijnen, is een prooi voor Rijks omdat hij nu eenmaal alerter is dan de Roda JC Kerkrade-verdedigers in zijn buurt. Een bekeken tikkie is vervolgens voldoende om de bal achter keeper Nicolas Moritz te plaatsen: 0-1.

Jong FC Utrecht dik vijftig minuten met man minder
Diezelfde Rijks gaat in de eerste helft nog twee keer het boekje van scheidsrechter Alex Bos in. Helaas niet meer als doelpuntenmaker, maar vanwege het incasseren van gele kaarten. In een tijdsbestek van ongeveer vijf minuten loopt de doelpuntenmaker tegen twee gele prenten aan, hetgeen betekent dat hij in de veertigste minuut van de partij moet inrukken. Jong FC Utrecht moet dan, met nog vijftig minuten op de klok, verder met tien man.

Gelijkmaker vanuit hoekschop
Inmiddels staat het dan ook al 1-1. De Limburgers komen halverwege de eerste helft op gelijke hoogte als na een corner de bal via Jong FC Utrecht-verdediger Yannick Leliendal achter goalie Calvin Raatsie valt.

Moeilijk in ondertal
In de tweede helft gaan De Koempels met man en macht op zoek naar treffers tegen het Utrechtse tiental, dat in het zuiden van Limburg probeert de aanvalsgolven van de thuisploeg op te vangen en ondertussen loert op het plaatsen van counteraanvallen. Zo nu en dan ontstaan daarvoor ook de ruimtes, maar Jong FC Utrecht is in ondertal niet meer bij machte het Roda JC Kerkrade echt moeilijk te maken.

Drie doelpunten na de rust
Een van richting veranderd schot van Romano Postema betekent tien minuten na de rust de 2-1 en na iets meer dan een uur spelen gooit Dylan Vente de partij in het slot. De spits scoort vanuit een tegenaanval die volgt op Utrechts balverlies: 3-1. Phil Sieben neemt in de zeventigste minuut nog de 4-1 voor zijn rekening en daarna is de doelpuntenkoek in Kerkrade op.

Twee thuisduels voor de boeg
De volgende twee Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden van Jong FC Utrecht worden in Utrecht gespeeld. Op maandag 7 november is FC Eindhoven te gast op Sportcomplex Zoudenbalch, waar een week later - op maandag 14 november dus - MVV Maastricht de opponent is van de beloftenploeg.

Roda JC Kerkrade - Jong FC Utrecht 4-1 (1-1)
5. Mees Rijks 0-1
26. Yannick Leliendal (eigen doelpunt) 1-1
56. Romano Postema 2-1
63. Dylan Vente 3-1
70. Phil Sieben 4-1

Gele kaarten: Bryan Limbombe, Xander Lambrix, Guus Joppen (Roda JC Kerkrade), Yuya Ikeshita (Jong FC Utrecht).

Rode kaart: 40 Mees Rijks (Jong FC Utrecht, twee keer geel).