Fraser: 'Moeten ervoor zorgen dat we in duels komen'

07 oktober 2022

Hoofdtrainer Henk Fraser over het duel met AZ.

FC Utrecht neemt het zondag op tegen AZ. Stadion Galgenwaard is die dag het strijdtoneel voor de wedstrijd tegen de koploper van de Eredivisie. Op het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Henk Fraser vooruit op die wedstrijd.

“AZ is een hele ervaren ploeg”, begint Hoofdtrainer Henk Fraser zijn analyse over de tegenpartij van aankomende zondag. “Een ploeg met veel Europese ervaring ook nu ondertussen. Het is een hele dynamische ploeg, een ploeg waarvan ik vind dat ze ratjes zijn. In de goede zin van het woord. Zij kunnen op het juiste moment de overtreding of irritatie ontlokken, dat vind ik fantastisch om te zien.”

“Het is aan ons om te laten zien dat wij ons aan hen kunnen meten en het ze zo lastig mogelijk maken. We spelen thuis, dus we moeten er ook alles aan doen om er een gevecht van te maken.” Wat zijn ploeg op het veld moet laten zien? Daar was Fraser erg duidelijk over. “Allereerst moeten we zorgen dat we in duels komen. Ik denk dat dat heel belangrijk kan zijn tegen een ploeg die Europese verplichtingen heeft gehad. Ik denk dat dat de eerste stap zal zijn. Op het moment dat we aan de bal komen moeten we gebruik maken van de ruimtes die ontstaan.” 


Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.