Flinke domper voor FC Utrecht in Eindhoven

16 oktober 2022

Utrechters incasseren zes tegendoelpunten en verliezen van PSV: 6-1.

FC Utrecht heeft een flinke domper te verwerken gekregen tegen PSV. In het Philips Stadion ging de ploeg van Hoofdtrainer Henk Fraser vanmiddag (zondag) met 6-1 onderuit. Na een snelle 1-0 achterstand wist Sander van de Streek de Domstedelingen nog naast de Eindhovenaren te zetten. Na rust maakte PSV echter het verschil snel groter.

Jens Toornstra besluit bij een 1-0 achterstand de bal richting het zestienmetergebied van PSV de spelen. Van de Streek krijgt op zijn beurt de bal mee en komt oog in oog te staan met doelman Walter Benitez. De nummer 22 van FC Utrecht is de Eindhovense goalie te slim af en brengt de stand na een kwartwedstrijd op gelijke hoogte. Helaas is het voor FC Utrecht een van de weinige hoogtepunten van de middag. De vijf tegendoelpunten die de ploeg na die gelijkmaker te verwerken krijgt vertellen het verhaal vanmiddag in Noord-Brabant, met een flinke domper als gevolg.

Onrustig begin
De Eindhovenaren drukken FC Utrecht vanaf de eerste minuut achteruit en de PSV’ers hebben slechts acht minuten nodig om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Xavi Simons wordt de diepte in gestuurd door Joey Veerman en via het been van Djevencio van der Kust valt dat schot in het doel van FC Utrecht. In een onrustige openingsfase weet Van de Streek halverwege het eerste bedrijf de stand gelijk te trekken.

Gelijke stand van korte duur
Op het moment dat FC Utrecht de bal verovert op het middenveld en er een grote countermogelijkheid lijkt te ontstaan, slaat PSV toe. Balverlies in het centrum wordt afgestraft door de Eindhovenaren. Philip Max geeft de bal laag voor en Guus Til loopt op zijn beurt vervolgens de voorzet eenvoudig tegen de touwen, FC Utrecht staat weer op achterstand: 2-1. Een zevental minuten voor rust krijgen de Utrechters opnieuw een klap te verwerken. FC Utrecht schreeuwt om een vrije trap nadat Mark van der Maarel in de rug wordt gelopen door de inkoppende Guus Til, maar het doelpunt blijft staan: 3-1.

Score loopt op
Nog voor de rust krijgt opnieuw Van de Streek een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Hij kan echter niet genoeg kracht achter zijn kopbal zetten waardoor doelman Benitez kan keren. In het tweede bedrijf van de wedstrijd worden de Utrechters afgetroefd door PSV. Doelpunten van wederom Xavi Simons en tweemaal invaller Anwar El Ghazi zorgen dat de score uitloopt tot maar liefst 6-1. Een domper voor het elftal van Hoofdtrainer Henk Fraser.

Bekervoetbal in Woerden
Aanstaande donderdag staat voor FC Utrecht de volgende wedstrijd op het programma. In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker is Derde Divisionist Sportlust ’46 de tegenstander in Woerden. Om 18.45 uur wordt er dan afgetrapt op Sportpark Cromwijck, de wedstrijd wordt tevens live uitgezonden op ESPN. Over exact een week staat vervolgens speelronde elf van de Eredivisie op het programma voor de ploeg van Hoofdtrainer Henk Fraser. In Stadion Galgenwaard ontvangen de Domstedelingen dan Sparta Rotterdam. Die aftrap wordt verricht om 16.45 uur.  

PSV – FC Utrecht 6-1 (3-1)
8. Xavi Simons 1-0
24. Sander van de Streek 1-1
33. Guus Til 2-1
38. Guus Til 3-1
60. Xavi Simons 4-1
86. Anwar El Ghazi 5-1
89. Anwar El Ghazi 6-1

Gele kaarten: Sean Klaiber, Bas Dost, Mark van der Maarel (FC Utrecht).

Toeschouwers: 30.646.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling PSV:
Walter Benitez; Phillipp Mwene, Armando Obispo, André Ramalho (75. Jordan Teze), Philipp Max (77. Ki-Jana Hoever); Joey Veerman (62. Richard Ledezma), Érick Gutiérrez, Ibrahim Sangaré; Xavi Simons (62. Anwar El Ghazi), Guus Til (75. Johan Bakayoko), Cody Gakpo.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Modibo Sagnan (46. Mike van der Hoorn), Djevencio van der Kust; Can Bozdogan, Jens Toornstra (46. Rocco Robert Shein), Sander van de Streek; Moussa Sylla (83. Daishawn Redan), Bas Dost (46. Tasos Douvikas), Taylor Booth (74. Othmane Boussaid).