Vandaag ging het ergens om in de wedstrijd tussen de O18 teams van FC Utrecht en FC Groningen.

Als de thuisploeg als winnaar van het veld zou stappen, zou deze zijn positie bovenin de ranglijst hebben verstevigd. Als de bezoekers met de 3 punten huiswaarts zouden keren, zouden zij zich kunnen ontworstelen aan de onderste regionen. Spoiler alert: geen van beiden wonnen. Het werd een puntendeling: 2-2 na 90 minuten.

Maar, daar zag het er in de 1e helft niet naar uit. De thuisploeg speelde dominant, creëerde veel kansen en mogelijkheden maar wist slechts 2 x te scoren. Beide keren vond Elias Bardi het net. De 1e keer na een afgemeten vroege voorzet ("Dat zouden we meer moeten doen") van Tiago Codinha. Deze kans werd met het hoofd verzilverd. En de 2e keer na een heerlijke aanval over een aantal schijven: Bram van Driel - Bent Driessen - Nazjir Held en eindstation Elias Bardi. Een aanval om in te lijsten.

FC Groningen O18 was niet echt in heel goede doen, maar kreeg gaandeweg toch nog enkele mogelijkheden en deed op slag van rust iets terug. Linksback Fofin Turay was een plaag voor de Utrechtse verdediging en ook doelman Jordy Steins moest, ondanks een aantal uitstekende reddingen waarmee hij zijn ploeg in de wedstrijd hield, uiteindelijk capituleren voor de dadendrang van de verdediger. Met een 2-1 voorsprong ging FC Utrecht O18 na 45 minuten terug naar de kleedkamer. Zo op het oog nog steeds niets aan de hand, zou je zeggen.

Maar de thuisploeg legde in de 2e helft een heel andere wedstrijd op de mat. Het liet FC Groningen O18 op zoek gaan naar de gelijkmaker. Daar deden de Groningers wel lang over, maar die 2-2 viel wel degelijk. Ook nu weer was het Fofin Turay die de bal binnen prikte. Daarmee harkte hij een punt binnen voor zijn ploeg en verloor de thuisploeg er twee.

Daar was iedereen het na afloop wel over eens. Trainer Kevin van Veen: "Vandaag was het over het geheel genomen niet goed genoeg. En uiteindelijk doen wij onszelf op deze manier tekort. We verliezen vandaag 2 punten en dat geeft een heel onbevredigend gevoel".

En het ging er ook over dat het elkaar gunnen van een scoringskans beter zou moeten. Te vaak en te veel gaan spelers voor eigen succes. Als dát zou veranderen speelt deze O18 ploeg een veel gemakkelijker wedstrijd en verloopt het scoreverloop veel gunstiger én het valt hoger uit, waardoor je rustiger in de wedstrijd zit. Zoals het vandaag ging, was het eerder wachten op de gelijkmaker dan op de bevrijdende 3e Utrechtse goal.

FC Utrecht O18 - FC Groningen O18 2-2
1-0 Elias Bardi (13')
2-0 Elias Bardi (37')
2-1 Fofin Thuray (45')
2-2 Fofin Thuray (85')

FC Utrecht O18
Jordy Steins, Bram van Driel (46. Joëll Gillard), Massien Ghaddari, Per Kloosterboer, Nazjir Held, Rafik el Arguioui, Aurelio Oehlers (74. Mees Akkerman), Sil van der Wegen (74. Nordin Bukala), Eias Bardi, Tiago Codinha (85. James Bartele), Bent Driessen (64. Jesse van de Haar).

Lees onder het verslag van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend.