FC Utrecht naar tweede ronde na winstpartij in Woerden

20 oktober 2022

Domstedelingen verslaan Sportlust ’46 op Sportpark Cromwijck.

FC Utrecht heeft vanavond (donderdag) de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. Op Sportpark Cromwijck in Woerden werd Derde Divisionist en tevens Partnerclub Sportlust ’46 met 0-3 verslagen. Sander van de Streek zette in de eerste helft de Utrechters op voorsprong waarna wederom Van de Streek en Sean Klaiber de einduitslag op 0-3 zetten.

Doelman van Sportlust ‘46 Romero Antonioli denkt als eerste de bal te kunnen pakken in het zestienmetergebied nadat een aanval van FC Utrecht op zijn einde lijkt te komen. Van de Streek is er echter als de kippen bij om daar een stokje voor te steken. De aanvallende middenvelder is als eerste bij die afvallende bal en tikt hem voorbij Antonioli in het doel. FC Utrecht komt via Van de Streek op voorsprong in Woerden, waar pak 'm beet 3.500 supporters toeschouwer zijn van deze partij in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker tussen Sportlust ’46 en FC Utrecht.

Afstandsschoten
FC Utrecht begint de wedstrijd met meer balbezit dan de thuisploeg. Echter weren de Woerdenaren zich meer dan kranig. Afstandsschoten vanuit beide teams zijn de hoogtepunten van het eerste kwart vanavond. Taylor Booth test als eerst Antonioli en even later is het Kesly den Haag die Vasilis Barkas op de proef stelt. Overige wapenfeiten in de vorm van hoekschoppen en afstandsschoten leiden niet tot veel gevaar in de openingsfase.

FC Utrecht bovenliggend
Na het openingsdoelpunt van Van de Streek blijft FC Utrecht het meeste balbezit behouden maar desondanks laat ook Sportlust ’46 geregeld van zich horen. Sanny Monteiro probeert met een kopbal de Utrechtse defensie aan het wankelen te brengen maar achterin staat het team van Hoofdtrainer Henk Fraser zijn mannetje. In het begin van de tweede helft zorgen wederom afstandspegels voor gevaar. Booth haalt uit en ziet zijn inzet voorlangs het Woerdense doel gaan en Ahmed al Mahdi vuurt de bal over het doel van Barkas.

Wedstrijd beslist
In de laatste fase van de wedstrijd maakt FC Utrecht het krachtsverschil duidelijk. Na een kopkans van Modibo Sagnan en een inzet van Van de Streek op een voorzet van Hidde ter Avest, tekent Van de Streek in de zeventigste minuut voor zijn tweede van de middag. Uit een hoekschop kopt de Barnevelder raak: 0-2. Spits Tasos Douvikas krijgt in het laatste kwartier nog de grootste kansen op meer doelpunten voor FC Utrecht. Sean Klaiber gooit de wedstrijd in blessuretijd in het slot: 0-3.

Zondag Sparta op bezoek
Aanstaande zondag treffen de Utrechters Sparta Rotterdam in Stadion Galgenwaard in de Eredivisie. Om 16.45 uur wordt er dan afgetrapt met de Spartanen, die momenteel op een knappe zesde plek staan op de ranglijst. Kaarten zijn nog volop beschikbaar voor de aankomende thuiswedstrijd.

Sportlust ’46 – FC Utrecht 0-3 (0-1)
18. Sander van de Streek 0-1
70. Sander van de Streek 0-2
90+3. Sean Klaiber 0-3