Een dot van een kans is het, een minuut of tien voor het einde van de wedstrijd bij een 0-2 stand. Bas Dost is aan de bal, AZ-doelman Hobie Verhulst is ver uit zijn doel. De FC Utrecht-spits speelt de ingevallen Moussa Sylla aan, die vanuit kansrijke positie de bal over de goal van de Alkmaarders schiet. Een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer gaat daarmee in rook op.

Te weinig tijd
Tien minuten later is het wél raak. Sylla staat op het juiste moment op de juiste plaats en prikt de bal tegen de touwen: La Cucamarcha klinkt door Stadion Galgenwaard, de speaker annonceert het doelpunt: ‘1-2, Moussaaaa Syllaaa!’ Maar al heel snel daarna moet diezelfde spreekstalmeester, na het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük, aankondigen dat de partij is afgelopen en dat 1-2 ook de eindstand is. De aansluitingstreffer van Sylla komt deze middag voor FC Utrecht te laat.

Van Brederode krult de bal de hoek in
AZ neemt in Utrecht na een half uur spelen de leiding. Myron van Brederode krijgt eventjes een klein beetje ruimte, profiteert daarvan door naar binnen te trekken en vervolgens een hard en geplaatst schot te produceren. FC Utrecht-doelman Vasilis Barkas houdt in de voorgaande drie duels steeds knap de nul, maar heeft op deze poeier ook het passende antwoord niet in huis: 0-1.

Kansen via Van de Streek en Zagre
Via een voorzet van Sean Klaiber, die aan menig FC Utrecht-aanvaller nét voorbijgaat, is de thuisploeg vervolgens gevaarlijk. En ook door middel van een schot van Sander van de Streek dat wordt gekraakt en een poeier van Arthur Zagre, die net naast het doel van AZ gaat.

Sugawara verdubbelt marge
Halverwege de tweede helft verdubbelt AZ de marge. Een aanval over rechts, waarbij onder anderen oud-speler van FC Utrecht Riechedly Bazoer is betrokken, resulteert in een schietkans voor Yukinari Sugawara. De Japanner poeiert de bal de bovenhoek in: 0-2.

Nederlaag na tien uit vier
Vanaf dat moment zoekt FC Utrecht naar het aansluitingsdoelpunt tegen de koploper en daartoe brengt Hoofdtrainer Henk Fraser onder anderen nog Tasos Douvikas en Rocco Robert Shein in de ploeg. Die aansluitende goal komt er uiteindelijk dus ook, maar daarna is er simpelweg geen tijd meer over om ook nog een gelijkmaker te forceren. Na een reeks van vier duels waarin de Domstedelingen tien punten pakken, moet de Utrechtse FC deze speelronde een nederlaag incasseren.

PSV-uit, bekeren in Woerden, daarna Sparta-thuis
FC Utrecht’s volgende opdracht: PSV-uit. Op zondag 16 oktober reizen de Utrechters af naar Eindhoven, waar die dag in het Philips Stadion om 14.30 uur wordt afgetrapt. Ook het duel dat daarop volgt, is uit: namelijk op donderdag 20 oktober in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker in Woerden tegen Sportlust ‘46. Het Utrechtse onderonsje begint die dag om 18.45 uur. De volgende thuismatch van FC Utrecht is op zondag 23 oktober. Dan is Sparta Rotterdam te gast in Stadion Galgenwaard. 

FC Utrecht - AZ 1-2 (0-1)
31. Myron van Brederode 0-1
68. Yukinari Sugawara 0-2
90+3. Moussa Sylla 1-2

Gele kaarten: Luuk Brouwers, Daishawn Redan, Modibo Sagnan (FC Utrecht).

Toeschouwers: 20.873.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht: 
Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Modibo Sagnan (82. Nick Viergever), Django Warmerdam; Can Bozdogan, Luuk Brouwers (56. Moussa Sylla), Sander van de Streek (74. Rocco Robert Shein); Naoki Maeda (56. Arthur Zagre), Bas Dost, Daishawn Redan (74. Tasos Douvikas). 

Opstelling AZ: 
Hobie Verhulst; Pantelis Hatzidiakos, Sam Beukema, Maxim Dekker (61. Zinho Vanheusden), Milos Kerkez (87. Mayckel Lahdo); Tijjani Reijnders, Jordy Clasie, Dani de Wit (87. Mees de Wit); Myron van Brederode (61. Jesper Karlsson), Jens Odgaard (61. Riechedly Bazoer), Yukinari Sugawara.