Beloftenploeg vervolgt puntenjacht in Kerkrade

28 oktober 2022

Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) op bezoek bij Roda JC.

Roda JC Kerkrade-uit. Dat is de wedstrijd die vandaag (vrijdag) op de rol staat voor Jong FC Utrecht. Het Keuken Kampioen Divisie-duel begint om 20.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion.

Een stuntpunt, dat niettemin verdiend zou zijn geweest, bleef afgelopen maandag achterwege voor Jong FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard deed de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic niet onder voor titelkandidaat PEC Zwolle, maar moest het toch voor de achtste keer dit seizoen een nederlaag slikken: 0-1. Ook de twee voorgaande duels gingen voor Jong FC Utrecht verloren. Tegen De Graafschap (2-0) en Almere City FC (0-2) lukte het niet om punten te sprokkelen.

Limburgers verloren drie van laatste vier competitieduels
Roda JC Kerkrade staat na twaalf speeldagen op de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Jurgen Streppel heeft de voorbije weken de aansluiting met de top verloren. Drie van de laatste vier partijen die de Limburgers speelden, gingen verloren voor de geel-zwarten. Ze kregen klop van Almere City FC (2-1), Telstar (2-1) en TOP Oss, dat afgelopen vrijdag met 3-0 de baas was over de equipe uit Kerkrade.

Onderlinge verschillen steevast klein
De laatste drie keer dat Jong FC Utrecht en Roda JC Kerkrade elkaar troffen, eindigde het onderonsje in 2-1 in Limburgs voordeel. In zes van de acht onderlinge ontmoetingen kwam die score uit de bus. Winnen in het Parkstad Limburg Stadion deed de beloftenploeg van FC Utrecht tot nu toe één keer. Op 20 september 2019 werd het 1-3 voor de Utrechters, die dankzij goals van Eros Maddy, Hicham Acheffay en Jonas Arweiler toen wonnen van het Roda JC Kerkrade dat destijds door Utrechter Jean-Paul de Jong werd getraind.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
In het Parkstad Limburg Stadion, waar geen supporters van Jong FC Utrecht aanwezig mogen zijn na een besluit van de lokale driehoek (politie, openbaar ministerie en lokale overheid) om bij Roda JC Kerkrade drie wedstrijden geen uitpubliek te ontvangen, wordt om 20.00 uur afgetrapt. Vanuit het zuiden van Limburg doet FC Utrecht via Twitter en Instagram Stories verslag van de partij. Flitsen van het duel komen bovendien voorbij in het programma Voetbal op Vrijdag dat te zien is op ESPN.