Beloftenploeg naar Doetinchem voor treffen met Superboeren

14 oktober 2022

Jong FC Utrecht treft De Graafschap in speelronde elf van de Keuken Kampioen Divisie.

De Utrechtse beloftenploeg reist vanavond (vrijdag) af naar het Gelderse Doetinchem voor de competitiewedstrijd tegen De Graafschap. Om 20.00 uur wordt er vanavond afgetrapt op De Vijverberg in speelronde elf van de Eerste Divisie.

Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic moest exact een week geleden een 0-2 nederlaag incasseren op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Almere City FC. Na een prima eerste helft waarin de Utrechtse talenten het betere van het spel hadden moest de beloftenploeg in het tweede bedrijf het onderspit delven. Hamdi Akujobi en oud-speler van Jong FC Utrecht Jeredy Hilterman deden de Domstedelingen de das om.

Lastige kluif
De Graafschap-uit is doorgaans een lastige kluif voor Jong FC Utrecht. Het lukten de Utrechtse talenten vorig seizoen voor de eerste keer ooit om een punt te pakken op De Vijverberg. Een eigen doelpunt van Jeffry Fortes en een late treffer van Derensili Sanches Fernandes leverden de beloftenploeg nog bijna de drie punten op. Echter wist Philip Brittijn in de vijfde minuut van de extra tijd alsnog een punt veilig te stellen voor de Superboeren. Nog nooit wisten de Utrechtse talenten de volle buit te pakken in Doetinchem.

Nummer negentien versus nummer twintig
De Graafschap heeft na tien wedstrijden acht punten op de teller staan en staat momenteel op een negentiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Twee puntjes meer dan Jong FC Utrecht, dat er alles aan zal doen om de rode lantaarn over te dragen aan de Superboeren. Een historische overwinning in Gelderland kan daar voor zorgen.

Weerzien
De Graafschap – Jong FC Utrecht is onder andere een weerzien met Hicham Acheffay. De 22-jarige voorhoedespeler maakte in 46 officiële wedstrijden tien doelpunten en gaf acht assists voor de Utrechtse beloftenploeg. Voor Hoofdtrainer Darije Kalezic is het duel met De Graafschap ook een weerzien met zijn oud-werkgever. Kalezic was in het verleden zowel als speler en trainer actief bij de club uit Doetinchem. 

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
Via Twitter en Instagram Stories doet FC Utrecht vanuit De Vijverberg rechtstreeks verslag van De Graafschap – Jong FC Utrecht. Flitsen van dat duel komen bovendien voorbij in het schakelprogramma dat ESPN uitzendt.