Een punt oogstte Jong FC Utrecht vorige week in Velsen-Zuid. Daar toonde de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic tot twee keer toe veerkracht en spierballen tegen Telstar. Het beloftenteam kwam op 1-0 achter, en maakte vervolgens via Derensili Sanches Fernandes gelijk. En ook na een 2-1 achterstand knokten de Utrechtse talenten terug. Het eerste doelpunt in het betaalde voetbal van Lynden Edhart leverde een punt op in het BUKO Stadion: 2-2.

Vijf duels op rij trefzeker
Lukte het Jong FC Utrecht slechts in één van de eerste vier wedstrijden van dit seizoen om te scoren, in elk van de laatste vijf partijen die de Utrechters speelden vonden ze de weg naar het net. Dat leverde de volle mep op tegen Helmond Sport (2-0) en resulteerde ook in het pakken van een punt tegen Telstar en ADO Den Haag. Eliano Reijnders bereidde in de laatste twee wedstrijden van Jong FC Utrecht een doelpunt voor. Hij kan de eerste speler worden van de Utrechtse beloftenploeg die in drie opeenvolgende partijen een assist voor zijn rekening neemt.

Weerzien met Hilterman
Almere City FC bezet de tiende plek van het klassement in de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Alex Pastoor speelde in de laatste drie duels zeven punten bij elkaar door overwinningen te boeken op De Graafschap (1-2) en Roda JC Kerkrade (2-1) en gelijk te spelen tegen FC Eindhoven: 1-1. Bij de Flevolanders staat Jeredy Hilterman in de spits. De international van Suriname speelde in het verleden 97 competitieduels met Jong FC Utrecht en was daarin goed voor 27 treffers. Ook kwam Hilterman drie keer uit in de hoofdmacht van de Utrechtse FC.

In tien van de elf onderlinge ontmoetingen gescoord
Jong FC Utrecht won in de Keuken Kampioen Divisie één keer van Almere City FC. Op 2 december 2019 werd het op Sportcomplex Zoudenbalch 3-1 voor de Utrechters. Vaclav Cerny, Issah Abass en Odysseus Velanas verzorgden toen de Utrechtse doelpuntenproductie. In tien van de elf onderlinge ontmoetingen kwam Jong FC Utrecht tot scoren, en in elk van de elf eerdere duels maakte Almere City FC tenminste één doelpunt.

Tickets online en aan de kassa’s verkrijgbaar
Tickets voor het duel met Almere City FC zijn ONLINE verkrijgbaar en vanavond vanaf 19.00 uur ook te koop bij de kassa’s van Sportcomplex Zoudenbalch. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen HIER een gratis ticket bestellen voor de wedstrijd van vanavond. Dat ticket, en niet het Seizoenkaartpasje, is een geldig entreebewijs voor het duel met de Flevolanders.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
Niet van de partij op Zoudenbalch? FC Utrecht doet via Twitter en Instagram Stories live verslag van Jong FC Utrecht – Almere City FC. Flitsen van de wedstrijd komen bovendien voorbij in het schakelprogramma dat ESPN uitzendt.