'Aan die periode hebben we allebei prachtige herinneringen'

25 oktober 2022

De tegel van... Huub en Marlous van Sante.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

Voor de tweede keer dit seizoen nemen we de Grâchmuur van de Zuidtribune onder de loep. Daar, aan de zuidzijde van Stadion Galgenwaard, zien we de tegel van Huub en Marlous van Sante. Een nadere kennismaking met vader Huub en dochter Marlous, beide geboren en getogen in Utrecht.

De tegel met de tekst “Huub & Marlous, Ons Cluppie” erop gegraveerd heeft een extra bijzondere betekenis voor de familie, zo licht de in IJsselstein woonachtige Marlous toe: “Helaas ben ik drie jaar geleden ernstig ziek geworden, waardoor ik momenteel in een rolstoel zit. Mijn vader gaat echter wel nog steeds naar wedstrijden met andere familieleden, maar daarbij houdt hij wel de mooie tijd in zijn gedachte toen we samen altijd naar FC Utrecht gingen.” Marlous aarzelde dan ook niet toen zij de mogelijkheid zag om de familietraditie te vereeuwigen aan de muren van de gracht in de thuishaven van FC Utrecht: “Ik heb de tegel destijds speciaal voor mijn vader besteld voor zijn verjaardag. Ik vond het zo mooi dat de club dit initiatief nam en ik moest mijn kans grijpen”, aldus de 40-jarige Marlous.

Voor haar 70-jarige vader Huub heeft de tegel een emotionele betekenis: “De tegel had ze voor mij cadeau gedaan als herinnering aan die mooie tijd dat we samen naar het stadion gingen. Dat was vooral in de periode waarin Dirk Kuyt en Igor Gluscevic nog actief waren”, verduidelijkt Huub. “We waren toen altijd vroeg bij het stadion om ook de spelersbus van de uitpartij te ontvangen, het nodige Utrechtse commentaar wat daar altijd werd gegeven vonden wij hilarisch. Aan die periode hebben we allebei prachtige herinneringen.”