FC Utrecht is 13 Eredivisiewedstrijden ongeslagen tegen sc Heerenveen. Die serie bestaat uit 7 Utrechtse overwinningen en 6 remises.

Alleen tegen Excelsior (17 partijen), De Graafschap (14) en Sparta Rotterdam (eveneens 14) heeft FC Utrecht langere ongeslagen reeksen neergezet in de Eredivisie.

Gekeken naar alle competities won FC Utrecht 10 van de laatste 17 wedstrijden tegen sc Heerenveen.

De laatste 7 keer dat FC Utrecht op bezoek ging in het Abe Lenstra Stadion bleef de ploeg uit Utrecht ongeslagen: 3 zeges en 4 puntendelingen.

FC Utrecht won afgelopen weekend met 3-1 van Sparta Rotterdam. Het is de Utrechtse FC deze jaargang tot nu toe 1 keer gelukt opeenvolgende competitieduels te winnen. Dat was de combinatie Fortuna Sittard-uit (3-4 zege) en Vitesse-thuis (1-0 winst).

sc Heerenveen maakte afgelopen speelronde een einde aan een reeks van 3 Eredivisieduels zonder overwinning door in Volendam met 1-3 te winnen van de plaatselijke FC.

Deze eeuw speelde FC Utrecht 200 keer gelijk in de Eredivisie. Er is 1 team dat in de Eredivisie deze eeuw vaker gelijkspeelde: sc Heerenveen, 203 maal.

Van de laatste 7 Eredivisiepartijen die FC Utrecht speelde, won de ploeg er 4. Dat zijn evenveel zeges in de laatste 7 duels als in de 24 Eredivisieduels daarvoor.

In slechts 4 van de laatste 21 Eredivisiepartijen die sc Heerenveen speelde, verloor de ploeg uit Friesland. De Friezen moesten in die reeks hun meerdere erkennen in Ajax (2 keer), PSV en AZ.

FC Utrecht scoorde in de clubhistorie tot nu toe 997 keer in uitwedstrijden in de Eredivisie. De Utrechtse FC kan de zevende club worden die de mijlpaal van 1.000 uitdoelpunten in de Eredivisie bereikt na Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente, AZ en Sparta Rotterdam.

Clubtopscorers Bas Dost en Tasos Douvikas van FC Utrecht hebben allebei 5 goals gemaakt dit seizoen. Beiden scoorden 4 van die 5 treffers in uitduels.

Dost speelde in de seizoenen 2010/2011 en 2011/2012 voor sc Heerenveen. In zijn tweede seizoen in Friesland werd Dost met 32 goals topscorer van de Eredivisie. Sindsdien heeft geen enkele speler zo vaak gescoord in 1 Eredivisieseizoen.

Alleen in Sporting Clube de Portugal-thuisbasis Estádio José Alvalade maakte Dost meer goals (42 stuks) in competitieduels dan in het Abe Lenstra Stadion: 21 treffers.

Hoofdtrainer Henk Fraser van FC Utrecht was in de periode 1996 – 1999 teamgenoot van Kees van Wonderen bij Feyenoord. Van Wonderen staat nu voor de groep bij sc Heerenveen. Fraser en Van Wonderen pakten tijdens hun laatste gezamenlijke seizoen bij Feyenoord de titel.

FC Utrecht’s Daishawn Redan veroverde in 2018 met Oranje Onder 17 de Europese titel. Van Wonderen was toen de bondscoach van de Nederlandse talenten. Redan was captain van het team en mocht na de gewonnen finale tegen Italië als eerste de trofee in de lucht steken.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO