FC Utrecht verloor afgelopen speelronde met 1-2 van AZ nadat de club vier duels op rij ongeslagen was in de Eredivisie. FC Utrecht hield in drie van die vier duels de nul.

De Utrechters wonnen elk van zijn laatste twee uitduels in de Eredivisie: 3-4 bij Fortuna Sittard en 0-1 bij Excelsior. De laatste keer dat de ploeg uit de Domstad drie uitduels op rij won was tussen januari 2021 en april 2021. Die reeks van vijf overwinningen viel destijds in een reeks van tien uitduels op rij zonder nederlaag.

De laatste doelpuntenmaker namens FC Utrecht in Eindhoven? Dat was Mike van der Hoorn. De verdediger maakte vorig seizoen de enige Utrechtse treffer in de met 4-1 verloren wedstrijd tegen PSV.

De laatste overwinning in Eindhoven boekte FC Utrecht zes jaar geleden in de TOTO KNVB Beker. Door twee doelpunten van Bart Ramselaar en een treffer van Sébastien Haller won FC Utrecht met 1-3.

De Domstedelingen kunnen voor het eerst sinds het seizoen 2012/2013 minimaal acht punten behalen in zijn eerste vijf uitduels van een Eredivisie-seizoen.

FC Utrecht scoorde dit seizoen elf keer, waarvan zes keer via invallers. Alleen Ajax (ook zes keer) was dit Eredivisie-seizoen minstens zo vaak trefzeker via invallers als Utrecht.

Acht van de elf Eredivisie-doelpunten maakte FC Utrecht in de tweede helft, waarvan vijf vanaf de 75e minuut van de wedstrijd.

De ploeg van Hoofdtrainer Henk Fraser is vier doelpunten verwijderd van zijn 1000e uitdoelpunt in de Eredivisie.

Bas Dost is dit seizoen de topscorer aan de kant van FC Utrecht met vijf doelpunten. Dost scoorde één keer tegen PSV in de Eredivisie; namens sc Heerenveen op 10 april 2011, toen werd het 2-2 in Eindhoven.

Nick Viergever speelde 75 Eredivisie-duels voor PSV tussen 2018 en 2021.

Bart Ramselaar keerde in de zomer van 2019 terug naar FC Utrecht vanuit PSV. In de winterstop van datzelfde seizoen maakt nog een speler, op huurbasis, de overstap van PSV naar FC Utrecht. Doelman Jeroen Zoet speelde in totaal tien wedstrijden voor FC Utrecht.

Hoofdtrainer Henk Fraser was in het verleden jeugdtrainer bij PSV in de periode tussen 2009 en 2011. Memphis Depay is één van de spelers die hij onder zijn hoede had.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO