FC Utrecht verloor geen van zijn laatste dertien Eredivisie-duels tegen Sparta Rotterdam. De Domstedelingen verspeelden in die reeks alleen punten in het seizoen 2008/2009 (3-3 thuis) en het seizoen 2020/2021 (0-0 uit).

De Utrechters kenden in de Eredivisie tegen twee clubs langere ongeslagen series: Excelsior (zeventien wedstrijden in de periode 1970-1983) en De Graafschap (veertien wedstrijden in de periode 1996-2002). FC Utrecht heeft momenteel ook een reeks van dertien staan tegen sc Heerenveen, de tegenstander in de volgende speelronde.

Voor de laatste Eredivisie-zege van Sparta Rotterdam op FC Utrecht moeten we terug naar 19 oktober 2008: 1-0 door een doelpunt van Charles Dissels. Foeke Booy was de trainer van Sparta Rotterdam, Willem van Hanegem die van FC Utrecht.

FC Utrecht is thuis al 25 jaar ongeslagen tegen de Spartanen in de Eredivisie.

FC Utrecht won zijn laatste zes Eredivisie-duels tegen de Rotterdammers in Stadion Galgenwaard: 2-0, 2-0, 1-0, 5-1, 1-0 en 4-0. Het is de langst lopende reeks van de Domstedelingen.

Toen Maurice Steijn in de periode medio 2011 tot februari 2014 de trainer van ADO Den Haag was, werd hij geassisteerd door Hoofdtrainer van FC Utrecht Henk Fraser. In april 2022 werd Steijn de opvolger van Fraser bij Sparta.

Als trainers stonden Fraser en Steijn twee keer eerder tegenover elkaar. In het seizoen 2017/2018 eindigden de Eredivisie-duels tussen Vitesse (Fraser) en VVV-Venlo (Steijn) in een gelijkspel: 1-1 in Arnhem, 2-2 in Venlo.

De laatste keer dat FC Utrecht in de Eredivisie drie keer op rij verloor, was in november-december 2019 onder John van den Brom.

Van de twaalf Eredivisie-goals van FC Utrecht kwamen er zes via invallers. Alleen Ajax was dit seizoen in de Eredivisie vaker trefzeker via invallers. 

Met vijf goals is Bas Dost dit seizoen topscorer van FC Utrecht in de Eredivisie. De aanvaller maakte vier van zijn vijf goals in uitduels.

Nick Viergever en Mimoun Mahi hebben een verleden bij Sparta Rotterdam. Beide spelers maakten namens de Rotterdammers hun debuut in het betaalde voetbal.

Hoofdtrainer Henk Fraser maakte in 1986 als speler de directe overstap van Sparta Rotterdam naar FC Utrecht. Hij speelde twaalf Eredivisie-duels voor de Spartanen en 58 voor FC Utrecht, waarin hij twaalf keer scoorde.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO