'Zwaarbevochten zege, trainer?', was na afloop van de 1-0 zege op Willem II O16 de vraag aan Onder 16 trainer Jasper Somsen. "Zeker, maar denk wel dat wij op basis van de kansen het meeste recht hadden op de drie punten. Bovendien heb ik weer een team gezien dat met z'n allen de zege over de streep wilde trekken toen we het in de laatste fase van de wedstrijd wat moeilijk hadden. Aanvallend was het niet goed vandaag, maar verdedigend hebben we niet zoveel weggegeven."

Dus deed FC Utrecht O16 goede zaken in de stand op de ranglijst, waar concurrent ADO Den Haag O16 een nederlaag leed tegen laagvlieger SC Cambuur O16, de tegenstander van FC Utrecht O16 volgende week in Leeuwarden. FC Utrecht O16 is dus gewaarschuwd, mede doordat FC Utrecht O16 eerder ook verloor van de Friezen.

Terug echter naar de orde van de dag. Tegenstander Willem II O16 had blijkbaar lering getrokken uit de nederlaag tegen FC Utrecht O16 eerder deze competitie in Tilburg. Vanaf de start werden de Domstedelingen onder druk gezet en omdat FC Utrecht O16 zeer slordig was wanneer de bal werd veroverd, hadden de Tilburgers het eerste kwartier een overwicht. Gelukkig voor de ploeg van Somsen was Willem II O16 zwak in de afronding van de mogelijkheden die zij kregen. FC Utrecht O16 kwam daarna beter in de wedstrijd, resulterend in een prachtige vrije trap en dito schot van Lebron Campagne. Keeper Tygo Kotte van de tegenstander redde echter bekwaam in de bovenhoek.

In de 20e minuut was hij echter kansloos op een kopbal van Remiyan Muthuccumaru na een mooie hoekschop van Campagne: 1-0. In de pauze sommeerde Somsen zijn spelers zuiniger te zijn in balbezit. Dit resulteerde aanvankelijk in een wat beter FC Utrecht O16 direct na rust. In de laatste fase slaagde FC Utrecht O16 er echter niet in de juiste keuzes te maken.

Naarmate de tweede helft vorderde nam Willem II O16 het initiatief over en ging op jacht naar de gelijkmaker. Omdat de verdediging van de thuisploeg goed stond en er van de geboden ruimte in de omschakeling geen gebruik werd gemaakt, kwam er geen wijziging meer in de stand en hield 'the one and only' Luca Neu voor de tweede opeenvolgende keer zijn doel schoon.

FC Utrecht O16 - Willem II O16 1-0 (1-0)
20. Remyan Muthuccumaru 1-0

Opstelling FC Utrecht O16:
Luca Neu, Youssif Dikeni ("50 Pascal van Leerdam), Kristoffel van Eldik, Frederick Reuter, Viggo Plantinga, Kenji Goes, Björn Menzo ("61 Raynell Blanker), Lebron Campagne, Remiyan Muthuccumaru, Matyas Havelka, Rayan El Miloudi.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijd.