Ook vandaag was het goed vertoeven op de velden van Sportcomplex Zoudenbalch, waar FC Utrecht O18 NAC Breda O18 ontving.

FC Utrecht O18 boekte een uitstekend resultaat door met 2-1 te winnen. Voor de bezoekers was het in deze wedstrijd een kwestie van bovenin aanhaken of niet. Voor de thuisploeg ging het om het verstevigen van de 1e plaats in de ranglijst. Daarvoor was ook het resultaat van de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam O18 en FC Groningen O18 van belang, want ook voor de Groningers was het vanmiddag een kwestie van aan- of afhaken. FC Groningen O18 won met 0-5 bij de Rotterdammers, dus het werd het eerste. Hierdoor en door de winst op NAC Breda O18 staat FC Utrecht O18 respectievelijk 3 en 4 punten los van achtervolgers sc Heerenveen O18, FC Groningen O18 en Sparta Rotterdam O18.

De eerste 20-25 minuten van de wedstrijd waren de Utrechters de baas in het veld. Al na 4 minuten trof Mees Akkerman doel (assist Nordin Bukala) en na 20 minuten werd de marge verdubbeld door Rafik el Arguioui. Ook nu weer op aangeven van Bukala.

Daarna volgde een fase in de wedstrijd, waarin de thuisploeg verslapte. NAC Breda O18 probeerde daar dankbaar gebruik van te maken, maar dat lukte niet echt. Ondanks dat kwamen de Bredanaars weer in de race door de aansluitingstreffer in de 37e minuut. Daarvoor was een penalty noodzakelijk, die werd benut door Chakir Chouradi.

Wakker geschud gingen de Utrechters weer volop in de aanval, maar verder dan een kopbal op de lat van Wessel Kooy kwamen ze niet. NAC Breda O18 kreeg een serie cornerballen maar ook zij wisten daar niets uit te halen.

Terug in de kleedkamer hamerde trainer Kevin van Veen erop terug te gaan naar het niveau van de eerste fase van de wedstrijd. Verslappen was niet mogelijk, nu NAC Breda O18 in het kielzog was gekomen.

Vrij snel in de 2e helft ontsnapte NAC Breda O18 aan een rode kaart. James Bartele kruiste zijn directe tegenstander en had zo vrije doorgang naar het doel van keeper Jordan Silva. Daarbij botste een Bredase verdediger tegen hem aan en ontnam hem zo de mogelijkheid om recht op het doel af te gaan. De uitleg van de verder prima leidende arbiter Ron van de Ven na afloop was een vreemde. In zijn ogen was het een ongelukkige botsing en dus geen gele of rode kaart waardig. Maar ja, was dit wel een geldige uitleg? Want ja, heel veel situaties die "ongelukkig" te noemen zijn worden bestraft met een kaart. Hoe dan ook: het bleef bij een vrije trap voor Bartele en NAC Breda O18 kon met 11 man verder.

Na ongeveer een uur spelen was er nog een 100% kans voor Jesse van de Haar, maar hij was niet in staat om deze te verzilveren. Daardoor bleef het steken op 2-1 voor de thuisploeg.

Trainer van Veen was na afloop best te spreken: "Ondanks dat het de 2e helft minder was hebben wij verdiend gewonnen. Een hogere score was mogelijk geweest, maar kon niet gerealiseerd worden. Dan moet je de overwinning professioneel over de streep trekken en dat deden wij. Ik ben tevreden met de getoonde inzet. Maar pas op, hè. Wij zijn er nog niet! Er zijn nog 4 wedstrijden te spelen, waarvan 3 tegen naaste concurrenten. Dus deze overwinning is mooi en zeer zeker waardevol. Maar het is te vroeg om nu al te juichen. Wij moeten gewoon nog elke week flink aan de bak. En dan zal in december wel blijken waar we staan in de eindrangschikking."

FC Utrecht O18 - NAC Breda O18 2-1

04. 1-0 Mees Akkerman
20. 2-0 Rafik el Arguioui
37. 2-1 Chakir Chouradi (p)

FC Utrecht O18
Yaëll Samson, Darcy Turner (58. Massien Ghaddari), Wessel Kooy, Per Kloosterboer, Nazjir Held, Nordin Bukala, Mees Akkerman (58. Bent Driessen), Sil van der Wegen (78. Yegor Knyazev), Jesse van de Haar (78 Elias Bardi), Rafik el Arguioui, James Bartele (65. Joëll Gillard).

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.