"FC Utrecht O18 kon zich vanmiddag definitief naar de 1e divisie spelen. Wat daarvoor nodig was, was minimaal slechts één punt, te halen in de wedstrijd tegen laagvlieger FC Emmen O18. De uitwedstrijd in Emmen werd destijds gewonnen, maar gemakkelijk ging dat niet. Dat had een waarschuwing moeten zijn. Want de thuiswedstrijd kende een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg en een 3-4 eindstand voor de bezoekers.

FC Utrecht O18 won de 1e helft, FC Emmen O18 de 2e én scoorde één keer meer dan de thuisploeg. Voor hen die de wedstrijd live hebben gezien was het eigenlijk niet te bevatten, dat FC Emmen O18 met de volle buit er vandoor ging. Maar toch: het was wel de realiteit. Wat was er in de 2e helft toch met FC Utrecht O18 aan de hand?

Door deze nederlaag blijft FC Utrecht O18 op 26 punten staan en behoudt het de 1e plek. Maar hoe mooi zou het zijn geweest als promotie nu al een feit was geweest? Het was de ploeg vandaag niet gegund. FC Emmen O18 daarentegen blijft laatste in de 2e divisie met 5 punten. Een blamage toch, trainer Kevin van Veen?

"Het feit dat het na afloop in de kleedkamer doodstil bleef, zegt mij genoeg. Het is zaak dat iedere speler de komende dagen bij zichzelf te rade gaat en vaststelt, waar het voor hem is misgegaan. We moeten van deze tegenvaller leren en ons de komende week herpakken, zodat we volgende week bij Sparta O18 promotie definitief binnen halen. Dat zal niet eenvoudig zijn, want Sparta moet nog punten halen omdat sc Heerenveen nog op het vinkentouw zit."

FC Utrecht O18
Yaëll Samson, Darcy Turner, Wessel Kooy, Per Kloosterboer, Joëll Gillard (46. Massien Ghaddari), Nordin Bukala, Mees Akkerman (70. Bent Driessen), Sil van der Weegen, Jesse van der Haar (70. Elias Bardi), Rafik el Arguioui (70. James Bartele), Nazjir Held.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.