Uitblinker Taylor Booth Eredivisie Speler van de Maand november

30 november 2022

Middenvelder tweede FC Utrecht-speler die prestigieuze prijs wint.

Middenvelder Taylor Booth van FC Utrecht is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand november. De Amerikaan ontving de bij die uitverkiezing behorende bokaal deze week uit handen van ESPN-verslaggeefster Aletha Leidelmeijer. De award wordt elke maand uitgereikt aan de speler die in die maand de beste statistieken kan overleggen.

Booth stond tijdens de laatste vijf wedstrijden van FC Utrecht in de basis van de ploeg van Hoofdtrainer Henk Fraser en was in die duels goed op dreef. Zo was Booth in november – FC Utrecht speelde deze maand thuis tegen FC Groningen (2-1) en uit tegen FC Volendam (0-4) – gemiddeld iedere twaalf minuten goed voor een schot of een gecreëerde kans. Met een passnauwkeurigheid van 87,9 procent en twee doelpunten speelde Booth een belangrijke rol in de meest recente overwinningen van de Utrechtse FC.

De Amerikaan is de tweede speler van FC Utrecht die de Eredivisie Speler van de Maand-prijs wint, na Adam Maher in oktober 2019. Naast de bokaal die hem door Leidelmeijer werd uitgereikt, ontvangt Booth ook een verbeterde Eredivisie Player of the Month-kaart in FIFA23 Ultimate Team.

Een kijkje achter de schermen tijdens de uitreiking van de Eredivisie Speler van de Maand-award: