Jong FC Utrecht versloeg afgelopen week Jong Sparta Rotterdam in een vriendschappelijke wedstrijd. Doelpunten van Reda Akmum en Mees Rijks leverden een 2-1 overwinning op voor de Utrechters. Rijks wist ook in de vorige competitiewedstrijd van het Utrechtse talententeam het net te vinden. Toen, in Kerkrade tegen Roda JC, gingen de rood-witten niettemin met 4-1 onderuit. Meer dan de helft van de partij speelde de equipe van Hoofdtrainer Darije Kalezic met een man minder, na een rode kaart (twee keer geel) voor Rijks.

Eén zege in laatste zeven duels
Het door Rob Penders getrainde FC Eindhoven staat op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Voor de Eindhovenaren spelen onder anderen voormalig FC Utrecht’ers Maarten Peijnenburg en Collin Seedorf. De Brabanders dreigen, nadat ze uit de vorige twee partijen die ze speelden één punt peurden, de aansluiting met de top drie te verliezen. Van de laatste zeven competitiewedstrijden die de Eindhovenaren speelden, wonnen ze er één: thuis, met 2-1, van TOP Oss.

Elf keer eerder
FC Eindhoven was in de Keuken Kampioen Divisie elf keer eerder de tegenstander van Jong FC Utrecht, dat van de ploeg uit de Lichtstad één keer won. Dat was op 17 maart 2017. Toen werd het aan de rode zijde van De Westmaat 3-1 voor de Utrechtse beloftenploeg, waarvoor die dag Dani van der Moot, Odysseus Velanas en Nick Venema tot scoren kwamen. In de negen ontmoetingen met FC Eindhoven die volgden, lukte het de Utrechters niet meer te winnen. Afgelopen seizoen verloor Jong FC Utrecht thuis met 0-6 van de Brabanders en werd het in Eindhoven 4-0 voor de blauw-witten.

Tickets online en aan de kassa’s verkrijgbaar
Tickets voor het duel met FC Eindhoven zijn ONLINE verkrijgbaar en vanavond vanaf 19.00 uur ook te koop bij de kassa’s van Sportcomplex Zoudenbalch. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen HIER een gratis ticket bestellen voor de wedstrijd van vanavond. Dat ticket, en niet het Seizoenkaartpasje, is een geldig entreebewijs voor het duel met de Eindhovenaren.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
Niet van de partij op Zoudenbalch? FC Utrecht doet via Twitter en Instagram Stories live verslag van Jong FC Utrecht – FC Eindhoven.