Partnerclubnetwerk FC Utrecht uitgebreid met KVVA

21 november 2022

'Samenwerking biedt op allerlei terreinen volop kansen.'

Voetbalvereniging KVVA uit Amersfoort maakt vanaf nu deel uit van het netwerk van Partnerclubs van FC Utrecht. KVVA is naast CJVV, AFC Quick en VVZA de vierde club uit Amersfoort waarmee de Utrechtse FC een samenwerking heeft.

“Het is heel mooi dat FC Utrecht, als onderdeel van het feit dat we nu samen optrekken, verschillende kadertrainingen voor onze jeugdtrainers biedt”, zegt Ed Wieggers, Voorzitter van het Jeugdbestuur van KVVA. “Dat kunnen we zeer goed gebruiken nu we al een tijdje bezig zijn het niveau van onze jeugdafdeling structureel te verhogen. Naast aandacht voor techniek en tactiek staat het plezier en spelenthousiasme van de spelers hierbij voorop. Vooral bij de pupillen is deze brede benadering van groot belang”, aldus Wieggers.

“Ook op andere terreinen biedt de samenwerking volop kansen”, vertelt KVVA-bestuurder Nico Janssen. “Afgelopen herfstvakantie konden jeugdspelers van onze vereniging zich bijvoorbeeld opgeven voor het FC Utrecht Voetbalkamp bij mede-Partnerclub SO Soest. Daarnaast kunnen leden van KVVA periodiek tegen gereduceerde prijzen naar wedstrijden van FC Utrecht. Dat zijn mooie extra’s.”

Bas van den Brink, Manager Partnerclubs van FC Utrecht, over de samenwerking met KVVA. “Op verschillende terreinen hebben we de voorbije periode de banden tussen FC Utrecht en Amersfoort aangehaald. Het feit dat we nu nadat we al samenwerkten met de Amersfoortse clubs CJVV, AFC Quick en VVZA ook een partnership zijn aangegaan met KVVA, stemt tot tevredenheid. We gaan samen vol vertrouwen en ambitie op verschillende terreinen aan de slag om ervoor te zorgen dat er een samenwerking ontstaat waarvan beide partijen de vruchten plukken.”

FC Utrecht ondersteunt KVVA als onderdeel van de Partnerclubovereenkomst op tal van gebieden, onder meer in het ontwikkelen van het jeugdkader. De Utrechtse FC wil samen met de clubs uit de regio het Utrechtse voetbal naar een hoger plan tillen en doet dat onder meer via het Partnerclubplan.