Ook Veensche Boys treedt toe tot netwerk Partnerclubs

23 november 2022

Vereniging uit Nijkerkerveen trekt vanaf nu samen op met FC Utrecht.

In navolging van de recent al tot het Partnerclubnetwerk van FC Utrecht toegetreden verenigingen KVVA, VV Hooglanderveen en SV De Valleivogels is ook Veensche Boys vanaf nu een Partnerclub van FC Utrecht. De vereniging uit Nijkerkerveen trekt vanaf nu samen op met FC Utrecht.

Inmiddels zijn bijna negentig amateurclubs uit de regio Utrecht als Partnerclub aan FC Utrecht verbonden. “Een mooie ontwikkeling”, aldus Manager Partnerclubs van FC Utrecht Bas van den Brink, die blij is met de samenwerking met Veensche Boys. “In Nijkerkerveen werd op ons plan direct enthousiast gereageerd. We trekken vanaf nu samen op, waarbij wij ons inspannen om onder meer het jeugdkader van Veensche Boys door te ontwikkelen.”

“Daar waar bij andere betaald voetbalclubs de focus vaak ligt op scouting van talent, is FC Utrecht vooral gericht op ondersteuning van de jeugdopleiding van haar Partnerclubs”, zegt Roelfke Buitink, Jeugdvoorzitter van Veensche Boys. “FC Utrecht komt, zogezegd, meer brengen dan halen en wil ervoor zorgen dat de jeugd in de regio Utrecht betere kansen krijgt zich te ontwikkelen. Het plan van FC Utrecht is inhoudelijk erg goed en wordt vol enthousiasme uitgevoerd door David Vecht. Wij geloven erin dat we door deze samenwerking het jeugdvoetbal in Nijkerkerveen naar een hoger niveau kunnen brengen, mede door gebruik te kunnen maken van de kennis waarover FC Utrecht beschikt.”

“Door de samenwerking met onze club krijgt de Veensche Boys toegang tot verschillende opleidingsmogelijkheden voor jeugdtrainers en hoofd jeugdopleidingen”, verduidelijkt Van den Brink. “Ook wordt er kennis uitgewisseld met de andere partnerclubs. De jeugd van Veensche Boys krijgt hierdoor niet alleen betere trainers, maar door de samenwerking kunnen jeugdspelers ook deelnemen aan allerlei activiteiten. Wij kijken uit naar een mooie, vruchtbare samenwerking.”