Nieuwe Partnerclub FC Utrecht: SV De Valleivogels

16 november 2022

Vereniging uit Scherpenzeel treedt per direct toe tot netwerk van Utrechtse Eredivisionist.

FC Utrecht en SV De Valleivogels zijn een samenwerkingsverband aangegaan. De Utrechtse Eredivisionist verwelkomt de voetbalvereniging uit Scherpenzeel per direct in haar netwerk van Partnerclubs.

De overeenkomst tussen de Utrechtse FC en de club uit Scherpenzeel kwam tot stand na vruchtbaar overleg tussen FC Utrecht en het hoofdbestuur, het jeugdbestuur en Hoofd Jeugdopleidingen Jan Kees van der Woerd van de Gelderse amateurvereniging. Voetbaltechnisch Coördinator Partnerclubs van FC Utrecht David Vecht: “Het wij-gevoel wat SV De Valleivogels heeft, in combinatie met de ambitieuze voetbalinhoudelijke plannen van de vereniging, zijn voor ons belangrijke redenen geweest om de samenwerking aan te gaan. Er ligt bij SV De Valleivogels een uitstekend fundament voor de jeugdopleiding om te groeien in omvang en vooral in kwaliteit.”

Voorzitter Cees Wolswinkel en jeugdvoorzitter Sven van Riet van SV De Valleivogels: “Wij zijn van mening dat de samenwerking met FC Utrecht een positieve impuls gaat geven aan het opleiden van onze jeugdleden in de brede zin van het woord. Met name door het niveau van de jeugdtrainers en het kader daaromheen door middel van opleiding en kennisdeling naar een hoger plan te tillen. Dit zal een positieve uitwerking gaan geven op de jeugdleden. Op individueel niveau, in teamverband en voor de vereniging als geheel. We zien deze samenwerking dan ook echt als een kans.”

FC Utrecht ondersteunt Valleivogels als onderdeel van de Partnerclub-overeenkomst, onder meer in het ontwikkelen van het jeugdkader. De Domstedelingen willen samen met de clubs uit de regio het voetbal in Utrecht en omstreken naar een hoger plan tillen en doet dat onder meer via het Partnerclub-plan.