Jong FC Utrecht weer aan de bak: Jong PSV-uit

17 november 2022

Utrechtse talenten vanavond (donderdag) in actie in Eindhoven.

Met de 3-0 overwinning van afgelopen maandag op MVV Maastricht nog vers in het geheugen komt Jong FC Utrecht vanavond (donderdag) weer in actie. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic speelt in Eindhoven tegen Jong PSV. De kick-off is om 18.45 uur.

Het is de grote Jong FC Utrecht-voetbalshow, afgelopen maandag op Sportcomplex Zoudenbalch. Het talententeam uit Utrecht speelt MVV Maastricht, dat bij winst oprukt naar de tweede plek op de ranglijst en bovendien dan de eerste positie inneemt in het klassement van de tweede periode, ondersteboven. Derensili Sanches Fernandes opent op aangeven van Yuya Ikeshita de score, Mees Rijks zorgt na de pauze voor de 2-0 en 3-0 na assists van respectievelijk Sanches Fernandes en Lynden Edhart. En zo is de tweede driepunter van het Utrechtse beloftenteam van dit seizoen een feit.

Ploegen ontlopen elkaar weinig
Winnen, dat doet Jong FC Utrecht tijdens de vorige twee confrontaties met Jong PSV ook. Afgelopen seizoen wordt het 2-1 in Utrecht (dankzij goals van Nick Venema en Davy van den Berg) en eindigt het in Eindhoven in 0-2 in het voordeel van de Domstedelingen, waarvoor dan Mees Rijks en Sylian Mokono scoren. Door de jaren heen ontlopen Jong FC Utrecht en Jong PSV elkaar weinig in de Keuken Kampioen Divisie. Van de elf onderlinge ontmoetingen winnen de Utrechters er vier en de Eindhovenaren zes. Eén keer, in Eindhoven in het seizoen 2020/2021, wordt het gelijk.

Weerzien met Adil Ramzi
De laatste twee wedstrijden die Jong PSV speelt, gaan verloren. De Eindhovenaren leggen het op 7 november in Eindhoven af tegen Almere City FC (0-1) en moeten op vrijdag 11 november de punten in Doetinchem laten; De Graafschap wint die dag met 3-2 van het team van Adil Ramzi. Ramzi, voormalig Marokkaans international, heeft een verleden bij de Utrechtse FC: in het seizoen 2005/2006 speelt hij vijftien duels namens de Utrechters. Daarin komt hij zeven keer tot scoren. Drie van die doelpunten maakt hij op 29 januari 2006 in de Amsterdam ArenA, waar FC Utrecht die dag met 1-4 wint van Ajax.

ESPN zendt uit, ook live verslag via Twitter en Instagram
De wedstrijd Jong PSV – Jong FC Utrecht wordt rechtstreeks uitgezonden op ESPN. Daarnaast doet FC Utrecht vanuit De Herdgang live verslag van het beloftenonderonsje via Twitter en Instagram Stories.