Jong FC Utrecht ruim en verdiend langs MVV Maastricht

14 november 2022

Beloftenploeg op Zoudenbalch met 3-0 te sterk voor nummer 3 van Keuken Kampioen Divisie.

Even ruim als verdiend won Jong FC Utrecht vanavond (maandag) van MVV Maastricht. Op Sportcomplex Zoudenbalch opende Derensili Sanches Fernandes de score en vond Mees Rijks twee keer de weg naar het net: 3-0.

Het om de bovenste plekken spelende MVV Maastricht zal, zo is de gedachte bij menigeen die van de partij is op Sportcomplex Zoudenbalch, wel als een speer uit de startblokken schieten na de rust en alles op alles zetten om zo snel mogelijk iets te doen aan de 1-0 stand in het voordeel van Jong FC Utrecht. 

Rijks slaat toe
Het tegenovergestelde gebeurt. Jong FC Utrecht bepaalt, MVV Maastricht achtervolgt - ook na de rust. In het eerste kwartier van de tweede helft dendert de Utrechtse beloftenploeg zelfs over De Sterrendragers heen. Na een fijne steekpass van Derensili Sanches Fernandes verdubbelt Mees Rijks vijf minuten na de break de marge namens de Domstedelingen: 2-0.

En Rijks scoort nog een keer
En ook daarna gaat de Utrechtse voetbalstorm niet liggen - integendeel; hij neemt alleen maar in kracht toe. Er zijn bij een 2-0 stand kansen voor Lynden Edhart, Rocco Robert Shein en Sanches Fernandes, maar in elk van die gevallen houdt Romain Matthys de Limburgers op de been. Maar als Rijks daarna na een strakke voorzet van Edhart nog een poging waagt, moet ook de goalie het antwoord schuldig blijven. Amper een uur gespeeld aan de Koningsweg, en de tweede treffer van Rijks tilt de score naar 3-0. 

Sanches Fernandes opent de score
Het is een tussenstand die alleen maar verdiend genoemd kan worden. Het als twintigste geklasseerde Jong FC Utrecht dicteert vanaf de eerste minuut het spel en komt daarbij ook tot behoorlijk wat kansen. Na een kwartier resulteert dat in een voorsprong. De 556 aanwezigen op Sportcomplex Zoudenbalch zien hoe Sanches Fernandes na een dieptepass van Yuya Ikeshita de Maastrichtse doelman omspeelt en bekwaam afrondt: 1-0.

Loon naar werken
Als het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic zichzelf iets zou kunnen verwijten aan het einde van de rit, is het dat het de score niet nog verder heeft opgevoerd. Daarvoor krijgt het talententeam uit de Domstad namelijk voldoende kansen. Soms zit het in de afronding net even niet mee, andere keren stuiten de Utrechters op MVV Maastricht-uitblinker Matthys. Maar van verwijten zal geen sprake zijn; de 3-0 overwinning is een welkome en verdiende opsteker voor Jong FC Utrecht, dat dit seizoen al regelmatig met lege handen staat op momenten dat het één of meerdere punten verdient, en nu eindelijk weer eens wél loon naar werken krijgt. 

Donderdag weer in actie: Jong PSV-uit
De volgende wedstrijd van Jong FC Utrecht is donderdag al. Dan gaat het team van Kalezic op bezoek bij Jong PSV. In Eindhoven wordt die dag om 18.45 uur afgetrapt. Die wedstrijd wordt, net zoals dat gold voor het thuisduel met MVV Maastricht, rechtstreeks uitgezonden door ESPN.

Jong FC Utrecht - MVV Maastricht 3-0 (1-0)
15 Derensili Sanches Fernandes 1-0
50 Mees Rijks 2-0
57 Mees Rijks 3-0

Gele kaarten: Rocco Robert Shein, Derensili Sanches Fernandes, Yuya Ikeshita (Jong FC Utrecht), Mart Remans (MVV Maastricht).

Toeschouwers: 556.

Scheidsrechter: Stan Teuben.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Joshua Rawlins, Rick Meissen, Christopher Mamengi (87. Reda Akmum), Yannick Leliendal; Yuya Ikeshita, Rocco Robert Shein (83. Olivier van Eldik), Mees Rijks; Eliano Reijnders, Lynden Edhart (76. Aurelio Oehlers), Derensili Sanches Fernandes.

Opstelling MVV Maastricht: 
Romain Matthys; Tim Zeegers (46. Leroy Labylle), Rein van Helden, Matteo Waem, Lars Schenk; Marko Kleinen (84. Saul Penders), Nicky Souren (63. Thomas van Bommel), Jarne Steuckers; Sven Blummel, Koen Kostons (77. Dailon Livramento), Ruben van Bommel (63. Mart Remans).