‘Je kan zien dat de wedstrijden in het stadion goed bezocht worden’

10 november 2022

Algemeen Directeur Thijs van Es aan het woord in Directie Donderdag.

In een nieuwe aflevering van Directie Donderdag gaat Algemeen Directeur Thijs van Es onder andere in op momenten van verbinding, het uitsupportersverbod bij de wedstrijd FC Twente – FC Utrecht, bezoekersaantallen in Stadion Galgenwaard, de gebiedsontwikkeling en hoe de komende periode zonder Eredivisievoetbal eruit gaat zien.

“Ik vond het een heel mooi duel”, blikt Van Es terug op FC Utrecht – FC Groningen afgelopen zondag. “Zeker in de tweede helft werd er veel kracht ingezet en het is fantastisch om je team twee doelpunten te zien scoren”, vervolgt de Algemeen Directeur vanuit Stadion Galgenwaard.

Over het uitsupportersverbod in de wedstrijd tegen FC Twente vertelt Van Es het volgende: “Dat is ook best een moeilijk verhaal. We hebben vorig jaar een wedstrijd gehad bij FC Twente die toentertijd ook helemaal geëvalueerd is. De mensen die zich minder goed hebben gedragen hebben daar ook consequenties van ervaren. Dus het is voor ons een enorm grote verrassing om afgelopen week opeens de mededeling te krijgen dat onze supporters niet welkom zijn. Vanuit FC Utrecht zijn we van mening dat je altijd wil spelen met publiek, thuispubliek en uitpubliek hoort er gewoon bij. Vervelend aan deze situatie is dat het ook niet in overleg is gegaan met de autoriteiten hier in Utrecht en ook niet met ons als club. Dat vinden wij tegendraads, we willen samen met elkaar een veilige omgeving creëren voor de supporters die er ook echt willen zijn en goed gedrag willen vertonen.”

De komende maanden ligt het competitievoetbal even stil. Toch is er genoeg werk te verzetten binnen de club, licht Van Es toe: “Je kan zien dat de wedstrijden in het stadion goed bezocht worden, dat is iets waar we op ons willen blijven focussen. Hoe kunnen we de gemeenschap bij elkaar brengen tijdens die wedstrijden? Daaromheen blijven we ook Sportcampus Traiectum doorzetten.”

Bekijk hier de volledige aflevering van Directie Donderdag.