Gelijke kansen bij FC Utrecht

10 november 2022

Meiden tot en met veertien jaar starten met voetballen bij FC Utrecht.

Zoals onlangs bekend is gemaakt is de vrouwentak van FC Utrecht terug van weggeweest en start de Utrechtse FC met ingang van het nieuwe seizoen weer met vrouwenvoetbal. Om daar alvast op voor te bereiden, is de club ook gestart met een traject van gelijke kansen.

FC Utrecht heeft de ambitie om vanaf het seizoen 2023/2024 met de vrouwentak toe te treden in de huidige Azerion Vrouwen Eredivisie. De club verwacht uiterlijk 1 februari 2023 hierover uitsluitsel vanuit de KNVB. Echter is de club uit de Domstad momenteel al bezig om jong talent uit de Utrechtse regio dat nog een podium mist, een kans te geven binnen FC Utrecht.

Daarom is de club begonnen met het creëren van gelijke kansen. De afgelopen periode zijn namelijk de eerste meiden tot en met veertien jaar in de Regionale Talentenopleiding en Pre-Academie binnen de Academie van FC Utrecht gestart. Zij voetballen dus met de jongens in plaats van in aparte teams. De Regionale Talentenopleiding en de Pre-Academie zijn trajecten voor talentvolle spelers in de regio Utrecht, die bij hun eigen amateurclub blijven trainen en daarnaast één of twee keer per week extra trainingen krijgen. In het nieuwe jaar begint er ook een trainingsgroep voor meiden tot en met zestien jaar. Daarnaast zullen in die periode open trainingen plaatsvinden voor talentvolle meiden die ook kans wil maken op een plekje bij FC Utrecht.

“De komst van de meisjes bij FC Utrecht is een mooie ontwikkeling waar wij als club zijnde erg trots op zijn”, vertelt Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht. “Meiden kunnen zo op een hoger niveau voetballen en zich beter ontwikkelen. Daarbij voetballen zij vaak al tussen de jongens en zijn zij dus een dergelijke omgeving gewend.”

“Gelijke kansen betekent bij FC Utrecht ook echt gelijke kansen”, aldus Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk van FC Utrecht. “Meiden met uitzonderlijke kwaliteiten krijgen binnen de diverse trajecten bij FC Utrecht de kans zich te meten met de talentvolle jongens die opvallen bij ons. Een mooie eerste stap op naar een vrouwenelftal bij FC Utrecht komend seizoen.”

Op de hoogte blijven van de FC Utrecht Vrouwen en de open trainingen? Volg dan de gloednieuwe kanalen op Facebook en Instagram. Hierop zal FC Utrecht binnenkort meer informatie plaatsen over wanneer de open trainingen zijn en hoe jij je kan aanmelden!