Fraser: 'Steun van het publiek was fantastisch’

06 november 2022

Hoofdtrainer Henk Fraser na de 2-1 overwinning op FC Groningen.

FC Utrecht wint de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Treffers van Taylor Booth en Sander van de Streek zorgen ervoor dat de Domstedelingen FC Groningen met 2-1 verslaan. Na afloop stond Hoofdtrainer Henk Fraser voor de camera. 

“Fantastisch”, reageert Hoofdtrainer Henk Fraser op de vraag hoe deze overwinning voelt. “Als je ‘m er zo nog uitsleept. In de tweede helft hadden we wel het gevoel dat het goed zou komen, maar dan moet die wel nog steeds vallen. Dus wat dat betreft was de ontlading er zeker.”

“In de eerste helft konden de spelers van FC Groningen elkaar makkelijk vinden. We begonnen in een 4-4-2 met een ruit, maar we kregen de druk er niet op. Zij wisselden steeds van kant, waardoor wij in onze zestien kwamen te staan. Dan ga je vervolgens naar 4-3-3, maar krijgen we precies op dat moment de goal tegen. Je kan je dus voorstellen dat er vanaf mijn bank werd gedacht: ‘Lekker gedaan, Henk.’ Gelukkig bleven we volharden en in de tweede helft denk ik dat de jongens veel energie lieten zien. Ze speelden als team, maakten vuile meters voor elkaar en pakten de duels goed aan. Daarin werden we ook gesteund door ons publiek, zij waren echt fantastisch vandaag. Het was een combinatie van meerdere aspecten waardoor we, op basis van de tweede helft, volledig terecht de wedstrijd naar ons toetrekken.”    

Bekijk hieronder de volledige nabeschouwing.