Fraser: 'In balbezit zorgvuldiger zijn’

04 november 2022

Hoofdtrainer Henk Fraser over het duel met FC Groningen.

Na de overwinning op sc Heerenveen wacht voor FC Utrecht aankomende zondag het duel met FC Groningen. Stadion Galgenwaard is om 12.15 uur het strijdtoneel voor de wedstrijd tegen de huidige nummer dertien van de Eredivisie. In het FC Utrecht Topsportcentrum blikt Hoofdtrainer Henk Fraser vooruit.

“Aan de bal en in de omschakeling naar balbezit vind ik dat ze zeker kwaliteiten hebben”, begint Hoofdtrainer Henk Fraser zijn antwoord op de vraag wat zijn team van dit FC Groningen kan verwachten. “Ik vind dat ze een aantal uitstekende voetballers hebben. Laros Duarte vind ik bijvoorbeeld een uitstekende speler. Ze hebben snelheid, zeker ook voorin. Ze zijn dynamisch, met Pepi hebben ze nu een goed aanspeelpunt die goed kan scoren bijvoorbeeld.”

“Wat dat betreft is het een lastige tegenstander. Aan de andere kant geeft het ook kansen. Als wij, met name in balbezit en in de omschakeling, zorgvuldiger kunnen zijn, dan kunnen we hen best wel pijn doen. Daar zullen zij zich ook tegen moeten wapenen.”


Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.